Sötét

A Becsületesnepper lábtörésétől a kigyulladó lítiumcellák szomorúságáig - Égéstér 444 

Feliratkozás
Megtekintés 20 E
89% 307 37

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
Criss Györe
Criss Györe 9 napja
Tragikus...a hang és az ócska sztorik...asszem a kv lefőtt ennek a csapatnak...
Zoltan Peter Csiki
Boomerek?...Fiatal menő arcok?... :)...Ti tényleg ebben éltek? Ez a ti valóságotok? :)Ajjaj lesz itt még izgalomm:)
Gábor Dékány
Gábor Dékány 13 napja
profi stúdió,profi mikrofonok,meg a jóisten tudja mi még,hogyan sikerült ennyire halkra csinálni a videót? a becsületes nepper volt a hangmérnök? :D
remixpizzazabalo
Az apple podcastnak botrány a hangereje. HALK!
Attila Gál
Attila Gál 14 napja
koto hangerő ?
George218 Kovács
Szupi volt ismét a beszélgetés!! Tudom hogy ez a műsor nem feltétlen vizuálisan élő de Iván ha lehet ne bügyürkézd a telódat... zavaró tud lenni..👍
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
Hát pedig a motorozásnál tényleg úgy kell menni mintha "Láthatatlanok lennénk" illetve "mintha vadásznának ránk" Ezek nem lózungok, hanem a defenzív motorozás szemléletének alapjai. Természetesen nem mindig van így, de folyamatosan résen kell lenni, és számítani rá, pont úgy ahogy egy préda állatnak a ragadozóra. Mostanában elég jó a motorosok megítélése és forgalomban való tolerálása, de amikor én kezdtem 25éve konkrétan vadásztak ránk. Amikor valamelyik bulvár médiában lehoztak egy motorosok elleni szenzációhajház gyűlölködést, utána hetekig sokkal agresszívebben próbáltak kinyírni minket. 2000-es években a motoros érdekvédelem megjelenésével kezdett megváltozni ez, de én még akkor tanultam motorozni amikor a motoros konkrétan közellenség volt az emberek fejében, és észrevenni meg senki nem vett észre minket. Ezek a "lózungok" ebben az időszakban születtek és akkor 99%-ban így is volt. Most csodálatos a világ. Az autósok 99%-a észrevesz minket, és 99,999999%-a szándékosan meg sem akar ölni. Szinte már kényelmetlenül érzem magam hogy mindig észrevesznek :D mert én azt szoktam meg hogy nekem kell mindenki helyett figyelni. Viszont ennek köszönhetően nincs konfliktus helyzetem autóval, pedig nem papás stílusban megyek, de közben elkerülöm a potenciálisan kockázatos szitukat.
Gulyas Janos
Gulyas Janos 17 napja
Nagyon szar a hang
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
Az orrból való PCR mintavételt akkor csinálják jól, ha szar érzés. Amit te kellemesnek mondasz az csak látszat mintavétel, nem szabályos és ezek a mintavételek okozzák a teszt pontosságának romlását, különben 100%-os pontosságú lenne.
András Arányi
András Arányi 17 napja
Kopasz barátom! Ne aggódj! A jó csődör vagy lesántul, vagy megvakul. Szemüveged már van. Most egy fokkal tovább léptél.
András Arányi
András Arányi 17 napja
@Laci Kéri Hallottam róla, hogy a súlyos szifilisznek lehetnek ilyen tünetei, de nem asszociáltam.
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
De ugye azt tudod miért ez a mondás? A súlyos szifilisz tünetei ezek :D
vargabus
vargabus 17 napja
Ez a mókus a főszerkesztő?
Tamás Tóth
Tamás Tóth 17 napja
Hiába a drága audio technika, ha nem tudjátok kezelni. Tizenêves kis csajok tudnak felrakni olyan videot, amit érteni lehet.
Norbert Biró
Norbert Biró 17 napja
Brutálisan halk lett sajnos a video. Legközelebb húzzátok feljebb a feltöltés előtt.
geod01
geod01 17 napja
Kérjetek már a gazditól vmi értelmes felszerelést, mert ez kritikán aluli egy elvileg profi szerkesztőségtől.. Jó, oké, már csak a múltját éli fel nagyrészt, ahhoz meg túlképp jó ez is.
péter lászló
péter lászló 18 napja
Szerintem a kaptafánál kellene maradni ,értelmes emberek az oltás hatására elbutulnak .
Jzsef Vgh
Jzsef Vgh 18 napja
Ekkora hiszti egy PCR teszt miatt...Vannak akik lassan az ezrediken is túl vannak már, minden hiszti nélkül....
Bálint Magyar
Bálint Magyar 18 napja
7:55 karotta, a kis hölgytől még a kínai tesztet is örömmel elfogadtad volna, gondolom. 😉 I3 mint szép autó...ezt is csak azért hiszem el neked karotta, hogy őszintén mondod, mert a kocsi történelmének legocsmányabb kocsiját, a Fiat Multipla-t hajtod.
André CC
André CC 18 napja
A 10-15 év tapasztalattal nem értek egyet. Én autóval is úgy közlekedek munkámból kifolyólag mintha motoroznék. Amikor leraktam a nagymotor jogsit kiderült hogy van ahhoz is érzékem évente járok vezetés technikai képzésre,sokat megyek városban. Személyes tapasztalatom az hogy ha már autóval is úgy közlekedsz hogy 2 járművel előre gondolkdsz ez motoron is így lesz sőt még élesedik is a jelek felismerése. Szóval elég arra 2-3ev is hogy kialakuljon amit említesz (bizonyos körülmények között, átlag vakon sofőrnek lehet kell 10 év). A karotta meg hülyeséget beszél mert attól hogy volt egy ilyen balesete még jól vezet...amihez semmi közöd nincs és csak a szerencsén múlik nem degradálja a te képességeid. Illetve pontosan ha aznap motorral van,nem történt volna meg mert teljesen máskor,màshogy ér oda sanszos hogy hírekben halotta volna este. Sajnos a szerencse nem befolyásolható ezen a szinten...
thomyakadjlife
thomyakadjlife 19 napja
Az i3-ban ki lehet már kapcsolni az "életvêdelmet" 😂
guszti21
guszti21 19 napja
Ez a lassuló töltés amiről Asszúr bedzél az valójában a lítiumaksiknál szokásos cc-cv töltésgörbe. Constant Current - a megengedett töltőárammal tölt amíg ehez nem kell több kb. 4,2V feszültségnél, azt nem haladhatjuk meg, így innentől a constant voltage szakasz jön, értelemszerűen folyamatosan csökkenő töltőáramot eredményezve.
Nargoth try
Nargoth try 20 napja
Hát így a LiOn cellás beszélgetéssel a végén más értelmet nyer az Égéstér kifejezés.
TheMogorva
TheMogorva 20 napja
Egy 150Ft-os szivacsot ha húznátok a mikrofonokra, még jól is szólna... Már csak a mély hangszínnel kellene utána vágni.
alle2stuppl
alle2stuppl 20 napja
Ajjaj. Kiesik a következő roadmovie?
Cat Charmy
Cat Charmy 20 napja
3.5 mm jack a laptop meg a keverő közé legközelebb ha online nyomjátok. 300ft. Legyetek szívesek 😉
DRIVEHOLICS
DRIVEHOLICS 20 napja
Érdekes, amit Gréta háttérsztorijáról mesélt Karotta, szurkolok, hogy profitábilis legyen és működjön a dolog.
Tomchy
Tomchy 20 napja
Hú, Zombi de látványosan unta az egészet...
Istvan Szabo
Istvan Szabo 17 napja
@Tomchy Ezt most valahogy nem látom.
Tomchy
Tomchy 19 napja
@Istvan Szabo Nem, Zombira. Asszúr azért nézi sokat a telefonját, mert ő egy lexikon, de az ő testbeszéde nem mutat akkora unalmat, mint a Zombié.
Istvan Szabo
Istvan Szabo 19 napja
Asszúrra gondolsz?
Péter András
Péter András 20 napja
Na és lehet szidni meg fosvágenezni a VW termékeket de pont az ilyen gyakorlatlan balfékek ellen van ide es tova 2009 óta minden VW konszern kéziváltós autóban az, hogy csak kinyomott kuplunggal lehet beindítani ezeket. Ész megáll ...gyógyulást István, a létező legjobbakat!
Péter András
Péter András 17 napja
@Laci Kéri van ez így, mert nekem is városi használatra egy Priusom van, hosszabb utakra meg egy kéziváltos 2.0TDI 184-es kombi leonom... s mivel a priusszal gyakrabban járok, van mikor engem is megtréfál a rendszer. De inkább a tréfa mint az ugratás előre! Mondjuk a kettőstömegű miatt is ajánlatos kinyomott kuplunggal indítani és leállítani egy dizelmotort.
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
És én ezzel mindig szopok, mert automata váltós és elektromos autókat meg fék nyomással együtt indíthatsz, a céges kocsiban meg hiába lépek rá mindig kétszer próbálok indítani mire rájövök hogy "ja a kuplung" XD Persze amúgy tök reális. Régebbi manuális autókat is mindig kuplunggal indítottam, mert pl. a 120-as Skodámban a váltó olaj hidegben simán lefogta az önöndítót, szóval kuplunggal lehetett csak beindítani, és amikor már járt a motor akkor lehetett megtörni az olajat :DD
Norbert Oláh
Norbert Oláh 20 napja
engem is úgy tanítottak vezetni, hogy váltó üresbe, kuplung kinyomva indításnál és leállításnál is. az újabb autók (legalábbis amit vezettem) már nem is engednek úgy indítózni, ha nincs kinyomva a kuplung.
Maxi Gabriel
Maxi Gabriel 20 napja
Akkor ezek szerint Győrben gyártottak valamikor egy komplett Lamborghini motort? Mert az a úr úgy mondta hogy a motor. Vagy csak valami néhány alkatrész van ott gyártva? ( például a motorfej.... )
Norman Tenke
Norman Tenke 20 napja
igen, terveztem anno segédberendezést is :) sebváltóval együtt akkora mint a toyotám :D
Maxi Gabriel
Maxi Gabriel 20 napja
Nagyon meg vagyok lepődve mert legalább 30 éve úgy tudom hogy nem szabad kinyomni a kuplungot a motor indításnál. Csak nagyot néztem mikor a kopasz mondja hogy úgy kell startolni egy motort hogy kinyomod a kuplungot!? Huh!? Watafaka?
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
@Maxi Gabriel Hosszú az anyag, vezetés közben hallgattam és nem figyeltem oda mindenre :)
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
@Maxi Gabriel Na ez egy értelmes és logikus válasz, nem szoktam meg a YT-on :D Kösz. Ezek szerint a VW konszern autóinál ügyeltek rá hogy ne nagyon élje túl a garanciális időt, mert másként nem is lehet indítani. Én amúgy arra tippeltem volna, hogy a halálba könnyített sport főtengelyeknél nincs elég lendítő tömeg hogy az indítási alacsony fordulaton kellő sebességgel sűrítsen, és a váltó, kuplung tömege nélkül túl egyenetlenül indulna, ami nem tesz jót a szerkezetnek. Másik ami felmerült benne, hogy simán tudnék olyan kuplungot tervezni ami tehermentesíti a főtengely csapágyait, ha ez ilyen komoly probléma, illetve eleve azt sem értem hogy miért nem alkalmaznak elektromos olajpumpát, ami felnyomja üzemi nyomásra a rendszert, mielőtt bármi mozdulna.
Maxi Gabriel
Maxi Gabriel 17 napja
@behajto1 nem értem hogy ezt hogy gondolod? Hát már többször leírtam hogy honnét szedem ezeket a információkat hogy mikor bementem a Ferrari eredeti szervizben akkor ott elmagyarázta nekem a szerelő.
Maxi Gabriel
Maxi Gabriel 17 napja
@Laci Kéri Az erős motorokat jobban be lehet indítani tengelykapcsoló ( kuplung). nélkül! A régi autósiskolai szokásokat néha jobb eldobni. Egyikük a lenyomott tengelykapcsoló-pedállal start! A főtengely tengelyirányú csapágyainak óriási nyomásnak van kitéve, amikor a tengelykapcsolót kiszorítják. Minél nagyobb a motor nyomatéka, annál erősebbnek kell lennie tengelykapcsolója nyomórugójának. Így minél erősebb a motor, annál nagyobb a nyomás, amelyet főtengelyének axiális csapágyainak el kell viselniük, amikor a tengelykapcsolót kinyomják. A kuplung pedál lenyomásakor szinte az összes olaj kiszorul a tolócsapágyak súrlódó felületeiből (leállított motor mellett), ami sok esetben vékony kenőfólia törését okozza közöttük. Természetesen a hidegindításkor. Amikor a motort az indító elindítja, a tolócsapágyak száraz súrlódási felületei hirtelen elszakadnak egymástól, ami károsíthatja anyaguk felületi szerkezetét és feltűnő veszteségét. Idővel axiális játék jön létre a csapágyakban, és lehetővé teszi a főtengely kicsi (de nem kívánt) hosszirányú mozgását. A modern jó olajok a sebváltóban és a erös starternek köszönve ezért már technikailag nem indokolt a kuplung. A motor teljesítményének növekedésével még káros is. ( tudom hogy nem nagyon jó fordítottam le ezt a cikket de sajnos nem tudok nagyon jól magyarul! Sorry!)
Maxi Gabriel
Maxi Gabriel 17 napja
@Laci Kéri Dehát ez benne van a videóba! A Karotta szerelője pontosan elmondja hogy mi történik a motorba amikor kinyomod a kuplungot.
bixi84
bixi84 20 napja
Győrben a Nemaknál öntik és munkálják meg a V10-es hengerfejet. Egyik legjobb volt amit csinálni lehetett elég nyugis meló volt. Annyi a különbség hogy a Lambon más az embléma és itt ott kicsit fel van csiszolva. Ha jól emlékszem egyszer egy mérnök mondta pár lóerővel erősebb talán 30 vagy 50-el már nem emlékszem.
Agyzsugor
Agyzsugor 20 napja
Technikai javaslat: ennyire közelről (2 centi) nem jó beszélni ezekbe a mikrofonokba, a proximity effect az ilyen beszélgetés közben zavaró. Legalább 10 centit érdemes tartani, bár nekem 20 centiről is rendesen működik. És a mikrofonok elől nagyon hiányzik a pop filter, mert a pöfögő hangokat nem szűri ki a mikrofon kapszulája.
DFK
DFK 15 napja
Popfilter szivacs és mikrofononkénti kompresszor valóban nem ártana. Ebben a felvevőben pont van is csatornánkénti kompresszor. Érdemes 1 szintre hozni minden beszélőt, és kikeverni -3-(-6) dB környékére a felvételt.
Laci Kéri
Laci Kéri 17 napja
De legalább egy jó hosszú szivacs rá hogy ne akarja bekapni a kapszulát. Amúgy nincs gondom nekem a hanggal. Lehúztam a mélyláda erősítését, meg kicsit feltekertem a hangerőt így teljesen jó nálam.
Jzsef Vgh
Jzsef Vgh 18 napja
@Agyzsugor Nekem mindegy, de nem tudtam meghallgatni. Nincs olyan hangos eszközöm most ahol érteni lehet a beszédet. Érdekes módon más videókat értek, hallom.
Agyzsugor
Agyzsugor 18 napja
@Jzsef Vgh Az már az utómunka sara.
Jzsef Vgh
Jzsef Vgh 18 napja
Meg valahogy megoldani, hogy legyen hangerö. Minden más videó ordít ehhez képest. Teljes hangerön sem érthetö sokszor.
Apollo 21
Apollo 21 20 napja
Aki leforditja a telojat annak titkai vannak. Karotta.
thomyakadjlife
thomyakadjlife 19 napja
Vagy iPhoneja 😂 Vagy olyan a telója, hogy lefordítva lenémítja a csengést (a legtöbb telefon ilyen)
Kiskaresz03
Kiskaresz03 20 napja
just iphone things minden értesítésre felvillan a kijelző :D
Következő
🪐Filius Dei - Hazudni Bűn
6:01
🪐Filius Dei - Hazudni Bűn
6:01