Sötét

A világ egyik legjobb technikája: az IONIQ 5 platformja 

Feliratkozás
Megtekintés 23 E
97% 625 14

Ez a videó a műszaki tartalomról szól, de van részletes tesztvideó is: bit.ly/IONIQ-5-teszt-video
Részletes írott teszt is van ám, adatokkal: bit.ly/IONIQ_5_Teszt

A műsor támogatója a Szakál Metal, az Eneos olajok kizárólagos importőre.
www.eneos-olaj.hu/​
​​ www.szakalmetal.eu/​​

Közzététel:

 

2021.júl. 2.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
Totalcar.hu
Totalcar.hu 23 napja
Ez a videó a műszaki tartalomról szól, de van részletes tesztvideónk is: bit.ly/IONIQ-5-teszt-video Alapos írott teszt is van ám, adatokkal gazdagon: bit.ly/IONIQ_5_Teszt
wong andy
wong andy 17 napja
Hátul zsíros hajú bamba!
Deloin Alain
Deloin Alain 17 napja
maga a KÖRNYEZETVÉDELEM:))))))
Arnold Jobbagy
Arnold Jobbagy 17 napja
Csak nekem tűnik úgy,mintha a hang el lenne csúszva?nem mindig.először azt hittem után szinkronizált,de lehet csak csúszás?
Zoltan Brigancz
Zoltan Brigancz 18 napja
A 2003-as Hyundai Coupémba ezt a platformot kérem! [_]-Helyben szerelés! [X]-Elvitelre!
István Böröcz
Olyan hirtelen ért véget a videó....azt hittem lesz még valami...
HappyLord
HappyLord 20 napja
Nagyon jó video, köszi!
Bálint Udvarhelyi
nagyon menő ez a fűnyíró :D
311jerry311
311jerry311 21 napja
Féltengellyel egybeépített kerékcsapágy. Hmmm, finom. Biztos olcsó lesz.
gss fiokja
gss fiokja 18 napja
Úgy tudom ezt már rég alkalmazzák pl a franciák.Szabvány csapágyat bárhol lehet venni, az ilyen spéci vmivel egybeépítettet csak az autó gyártójánál.Vmit ki kellett találni hogy lehúzzák utólag az autó fentartóját.Bolondok meg benyalják hogy súlycsökkenés meg mérnöki teljesítmény. Muhaha. :-)
MrBazsi888
MrBazsi888 21 napja
ez az autó bizonyítja h az elektro autózás nem viccel, valós alternatíva.
Sandor Gera
Sandor Gera 21 napja
Ez jó volt🤗😉😁
kocka kocka
kocka kocka 22 napja
még mindig kicsi vagy
bcsa
bcsa 22 napja
Kiváló bemutató volt. Pacsi érte! A Hyundai-osok picit az akkuházba is belemetszethettek volna.
Dymon32
Dymon32 22 napja
Ezt meg kell mutatnom barátnőmnek, tuti meg fogja érteni
Gábor Bakos
Gábor Bakos 22 napja
"Driving the future" Eneos motorolaj :D
Uwontremember True
És vajon a legfejlettebb vagy a legészszerűbb technika a jobb? Mert míg ez a "legfejlettebb", addig a Tesla olcsó és strapabíró eszközöket használ, mert a 400V ezt megengedi. Paschen bácsi törvénye nem tud életbe lepni 400V-on. De 800V-on már igen. Na meg mekkora szigetelés kell 800V-on, csatlakozók stb? Ha vastag a szigetelés, javul a hűthetőség? Állandó mágnese motor szereti a meleget? Ugye-ugye! Tényleg olyan fejlett ez? Vagy csak jól néz ki a 800V a marketing bullshiteken? Erős a gyanúm, hogy utóbbi a helyzet. Szóval Karotta, ne ájulj el tőle mert nagynak tűnik az a szám. A Tesla nem véletlen nem erőlteti a 800V-ot...
Uwontremember True
@Karotta Ne haragudj, lehet csak a lelkesedésed tűnt számomra úgy a videoban, hogy elájulsz tőle, hogy ez 800-at is tud. Értem én, hogy útkeresés, de azt pl miért a Hyundai keresi, egy "kommersz"-nek szánt villanyautóban. A Porsche kísérletezhet, van tőkeje és haszna a Taycanon. Nem pont az egyszerűség de megbízhatóság párosát kéne jól belőni? Nézd a Toyota hibrid rendszerét. Mai mértékkel már őskorinak tekinthető akkumulátor, amit húzós árú lexusban ugyanúgy eladnak. Kiforrott, jól működik, egyszerű. Tesla szabaddá tette közel összes szabadalmát. Ők már reszelik azt a rendszert egy ideje. Nem épp egy már kiforrottabb technológiát lenne jobb alkalmazni? Ezért mondom, hogy itt ez nettó marketing, nem több mint, "hátha így majd több megy el". Belső tere persze, parádés, de én többre tartom, a tartalmat, mint a formát. Tudom, most nagy tesla fan-nak tűnök, pedig nincs is teslám, de ott látom, hogy tényleg innoválnak. Ott is van marketing persze 1.99s 0-60mph... Csak Tesla verőnek hívni ezt az ioniq 5-t?! De mégis miben veri el? Hisz ez még csak pár száz km-t ment. Bocs, de mostanában azt látom, hogy itthon is, külföldön is, mintha az újságírók egy igazi Tesla verő autót akarnak találni. Miért is kéne elverni bárkit is? Amerika 110V vagy 120V persze vicces, de annak is megvannak az előnyei és hátrányai, még ha a több a hátránya mint az előny. De akkor nézd azt, hogy a Tesla csinált egy Type 2 kompatibilis csatit, ami tud AC-DC játszani. Mennyivel tud többet a CCS? Tudom, tud 800V-t. Legalább a Taycánosok örülnek.
Karotta
Karotta 21 napja
Ismerem Paschen törvényét és a 800V ellenérveit is, és nem nagyon emlékszem, hogy bármelyik ponton el lettem volna ájulva tőle. Ez tipikusan az a helyzet, amikor az ipar utat keres, és egyes megoldásoknak az ilyen komplex rendszerekben vannak előnyös és előnytelen tulajdonságai. Aztán pár év eldönti, hogy összességében melyik út volt kedvezőbb. A 400 V könnyebben implementálható és olcsóbb, de semmiképpen sem "jobb", ahogy a 800 se. Amerika például egész jól elketyeg a maga 110V-s lakossági feszkójával, pedig az pláne hülyeség a maga módján. Én nem érzem szükségét a 800-ra váltásnak, de meglátjuk, merre megy az út.
Tamás Földesi
Tamás Földesi 23 napja
Szörényi Andris meccset nézni ment oda? :D
Karotta
Karotta 21 napja
Dehogy, ő is nagyon szorgosan tolta, csak udvariasan kivárta, amíg én körbeszónoklom a gördeszkát.
Pünkösdi Zoltán
1:40, háttérben Szörényi András :D
János Sziron
János Sziron 23 napja
Szerintem parádés autó. Mindet tök érthetően magyaráztál el, csak egy kérdésem lenne. A szinkron motor leválasztása jobb megoldás mint az aszinkron motor használata? Vagy csak más megoldás? Vagy csak olcsóbb a két “ugyanolyan” ?
Miklós Áfra
Miklós Áfra 15 napja
Szerintem ha leválasztják fizikailag, akkor az hatékonyabb megoldás, mert még üresben sem kell forgatni (a kerekekkel) több ezres fordulaton egy alkatrészt. Emlékeim szerint az aszinkron motornak nagyobb a tömege azonos teljesítmény esetén, ez is egy előnye az állandó mágneses szinkronmotornak.
János Sziron
János Sziron 21 napja
@Karotta köszönöm értem és talán egy + dolog ami elromolhat
Karotta
Karotta 21 napja
Nekem kicsit esetlen megoldás ez a mechanikus leválasztás, de nyilván alaposan végig lett számolva Koreában, hogy mire érdemes költeni. Valószínűleg mégis olcsóbb és egyszerűbb az egyféle hajtásmód (nem magában ezen az autón belül, hanem nyilván az egész konszern teljes palettája ezeket az építőkockákat akarja használni, és nem akarnak egy alapvetően más felépítésű motort leltáron tartani). Az is igaz, hogy a hatásfoka is jobb valamivel az állandó mágnesesnek, de ezek a motorok ugye nagyrészt nem csinálnak semmit (alapvetően a hátsó dolgozik az idő 99%-ában).
werdnaf
werdnaf 23 napja
Szinkron motornak nagyobb a hatásfoka.
Zsolt Anga
Zsolt Anga 23 napja
Jó jó de mennyi lett a meccs eredménye?😀😀
László Blue
László Blue 23 napja
Volt meccs?
Péter Fazakas
Péter Fazakas 23 napja
Majd töltök bele eneost.
László Blue
László Blue 23 napja
Mikor lesz belőle kisebb, fele ennyibe kerülő? Kisebb tömeg, kisebb akku, nagyobb hatótáv. Még kisebb akku, még olcsóbb, még könnyebb, városban azonos hatótáv. És így tovább. Nekem 20kw alatti akku, de 10Kw/100Km alatti, fogyasztású autó kéne csak! És egy Pandától nem is kell sókkal nagyobb kaszni/felszereltség sem. Minden kütyüt kivált a telefonom, és egy hordozható Bluetooth hangszóró. Addig pedig van egy 100HPm! :-D
gss fiokja
gss fiokja 11 napja
@László Blue Ez igaz. A gond hogy (többek között) ezzel kiradírozzuk az életet a Föld-ről.
László Blue
László Blue 12 napja
@gss fiokja Az evolúciót tekintve, 1 ember köré, 1700kg vas kell legalább a mai trendek szerint. A roller, csak az első 1 millió halálos balesetig menő.
gss fiokja
gss fiokja 17 napja
elektromos roller :-)
László Blue
László Blue 20 napja
@SyM bioTe 10-20 évesen, elég csak 1-1 céllal cserélni, de ha meg annyira jó a szigetelés, annyira túlbiztositott, akkor drága a gyártás, és nehéz is. A Tesla már grammol, vékonyit, optimalizál. De a jövő, a ma még nem ismert akku technológiáé. Ha meg lesz az akár csak 6-8x sűrűbb energia tárolás, teljesen megváltozik a bolygó!
vv xv
vv xv 20 napja
20 30 éves korára szerintem kábelek elöregedtek inverterbe is az slkstrèszek ès kb javítás megint nem fogja megèrni. De mondjuk rëgi a8 audi ev alakitása èrdekelne meg az alu is lehet nem is lenne nehéz vagy w126 merci
Következő
Kia EV6 - az első találkozás
14:08
🪐Filius Dei - Hazudni Bűn
6:01
TIAH x TIRPA - POP SHIT
2:57
Megtekintés 110 E
🪐Filius Dei - Hazudni Bűn
6:01
TIAH x TIRPA - POP SHIT
2:57
Megtekintés 110 E