Sötét

Fotelnepper: Félsz a szerelőktől? 

Feliratkozás
Megtekintés 14 E
92% 222 18

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
Totalcar.hu
Totalcar.hu 7 napja
Minden használtautó-vásárlás fontos lépése a szakszerű állapotfelmérés, erre adunk megoldást: Totalcheck.hu Ha a műsorba jelentkeznél, töltsd ki az űrlapot: bit.ly/3qpdcOY
Bálint Magyar
Túrót jobb választás! Ránk van kényszerítve.
kicsip
kicsip 5 napja
Igen, félek tőlük! Hogy kiabálnak majd velem és megvernek.
László Zaka
László Zaka 5 napja
HANGOS AZ ÉKSZÍJ MIKOR JÁR A KLÍMA
Kanalas Robert
Ez taxi volt szerintem egy visza tekergetet kocsi ilyenkor új órát szoktak bele rakni mert a taxi órát nem adják a kocsival
Milán Kiss
Milán Kiss 6 napja
Az a kormány bőrözés borzalmasan néz ki, a km futást érdemes lenne megnézni, mert csoda lenne, ha annyi lenne, mint amit ír (látatlanban...mert nem hangzott el a számláló állása). Egy-egy elem is furcsán áll, törött volt az biztos. Valami német import lehet, amivel lesz szívás a jövőben.
Atka K
Atka K 6 napja
@totalcar: Szerintem viccesebb lett volna néma motor. :D
Fa Sírt
Fa Sírt 6 napja
A hangjából ítélve a fékfolyadék jó.
GBatya
GBatya 6 napja
Kormányon látszik, hogy ebbe 300-400e is van 0:41.
István Pleiveisz
Alsó hangon. Vagy a tulaj azt kapargatta unalmában. Kizárt, hogy ebben kb. 230 ezer legyen. 200 ezer környékieknél nincs kopás, max fényesedés a kormányon.
Pál Tó
Pál Tó 6 napja
1:14 Rozsda van-e rajta elegendő?
And Saa
And Saa 6 napja
Magas alapjárat, rozsada az Avalon ajánlata 234 000Eft
Atka K
Atka K 6 napja
@István Pleiveisz Attól függ, hogy milyen üzemállapotban volt a motor és mit csináltak vele, hogy hangja legyen. Szerviz módban 1000 rpm az alapjárat, ha a gázpedált is nyomják közben, akkor 1500 (60% pedál) is lehet.
István Pleiveisz
Ha jól tudom, 1500-as az "alapjárata", meg kell szokni. Persze közben generátor üzemmódban tölti az akksit a kisebbik villanymotor. Viszont országúton 90-nél tud 1200-as fordulaton is haladni, ha a terhelés nem nagy.
Balázs Gaál
Balázs Gaál 6 napja
"Magas alapjárat" :-))))))))))
Balazs Arpad
Balazs Arpad 7 napja
Amit minden műsorból hiányolok az a füstmerés, az egyik legfontosabb dolog lenne. Esetleg kompressziómérés és vagy veszteségmérés. Az, hogy milyen a festékvastagság lényegtelen szerintem ahhoz képest, hogy milyen állapotban van a motor. Az emissziós értékek miatt ha elbukja a műszakit le lehet támasztani a kert végébe. :)
Iszlai Csaba iszlaics
@A R 9 K
Balazs Arpad
Balazs Arpad 5 napja
@A R Gondolom ha "rossz" helyre viszed előfordulhat. :)
A R
A R 6 napja
Magyarországon bukott műszaki?
László Csuka
Ez a példányt én kerültem volna , sem alulról sem felülről nem mutat jól. Lehet kedvezőnek tűnt a vételár de gyanút is kellett volna, hogy keltsen.
Peter P.
Peter P. 7 napja
motor nagyon hangos ,2008 as Prius-hoz képest
Gábor Érdi
Gábor Érdi 6 napja
kamerán nem feltétlen jön vissza minden úgy mint az életben... ha nagy a csend lehet a hang "felerősödik" a felvételen (szerintem egyébként rendben van, szépen "ketyeg" a motor)
Laszlo Bauer
Laszlo Bauer 7 napja
Ertem en hogy jo meg gazdasagos meg minden, de ezek nem ernek annyit mint amennyibe kerulnek.
István Pleiveisz
Szerintem sem. Nekem is egy Auris kombim van, csak 2016-os, ráncfelvarrás utáni. Nincs vele nagyobb bajom, csak bosszantó kisebb dolgok. A megbízhatóság mítosza felveri az árát. 3 év alatt megdupláztam a km-ek számát, és a hirdetéseket elnézve kb. 1000 euró csak az értékvesztése, ami nonszensz. Másik példa ugyanerre a felülértékeltségre a Honda Jazz.
Balázs Gaál
Balázs Gaál 6 napja
"nem ernek annyit mint amennyibe kerulnek" Kis ellentmondást vélek kihallani ebből. Minden pontosan annyit ér, amennyit adnak érte.
P.t
P.t 6 napja
@Oláh Péter Hát nyilván igen a turbos közvetlen befecskendezéses éra nekem se lett a kedvencem, dizel sose volt csak sima benzines amíg lehet kapni én azt fogom használni. Nekem volt régen vw de rengeteg probléma volt a motorral fordra váltottam annak kb meg semmi a kopó alaktrészeken kivül semmihez nem kellet hozzányúlni most van benne 260000 km a kuplungtól kezdve minden gyári még benne és teszi a dolgát.
Oláh Péter
Oláh Péter 7 napja
@P.t Pont leírtad a lényeget. Amivel esetleg olcsóbbak azok az autók, annyival többet rájuk is fogsz költeni. (nyilván, ha ugyanazokat felszereltségeket lőjük be) Anno, amikor vettem összehasonlítottam egy akkor használt autómmal (Skoda Octavia 3) . Összeraktam konfigurátorban, hogy kb. ugyanaz a felszereltsége meglegyen. Nem lett olcsóbb a Skoda, sőt.... Ha hasznát autóban gondolkodunk, akkor szintén jó opció lehet, mert pont nincsenek benne azok az időzített bombák, mint a kis turbósokban, vagy a lehasznált dízelekben. Nyilván ez sem opció mindenkinek, valaki a belterét szidja, valakinek a hajtáslánc nem szimpatikus, viszont valaki a zsebét nézi, pl. azt, hogy mennyit hagy benne, egy hasonló futású dízelhez képest.
P.t
P.t 7 napja
@Oláh Péter Ezt azért nézd meg mégegyszer nem egész fedi a valóságot , attol független jo auto lehet. Astrát és focus tálasz ebben az évjártban és ár értek árnyban sokkal jobbat Golf ra lehet hogy igaz de ki vesz tsi motoros fos-t fölleg 15 elöttit ? Ugyan ez igaz a első generácios echobosst os focusokra is de abbol volt még szivo benzin hála az égnek.
thomyakadjlife
Olajat meg szűröket biztos kell makd cserêlni... 😂
Árpád Füzy
Árpád Füzy 7 napja
Ha ez a 221 ezer kilométer valós, mivel nem magyarországi forgalombahelyezésű, és nem egy elmebeteg volt a gazdája, aki sosem cserélt benne olajat, és ütötte-vágta, akkor ennek az autónak hajtás tekintetében, és motor tekintetében tökéletesnek, szinte újszerűnek kell lennie.
András Arányi
@Árpád Füzy Bocsáss meg, de nem ezt írtam az amerikai automata váltókról. Azonban az ördög nem alszik. A Trabantocskámban (nagyon szerettem) gari-n belül egy csavar elszabadult a váltóban, és kiütötte az alját. Mellesleg a DSG váltóról műszakiaktól még jót nem hallottam. Vezetni qrva jó - tapasztaltam, bár csak utas voltam - de meddig? Pedig az ürge absz. normálisan ment. Másrészt, úgy tűnik hogy érzed a kocsit, tehát tudsz vezetni. Márpedig a jó vezetésnek ez az első feltétele. Harmadrészt, kizártnak tartom, hogy az ügyesebbje ne lenne képes egy automata váltót motorostól hazavágni.
Árpád Füzy
Árpád Füzy 3 napja
@András Arányi Miért is? Mert elromlik? Egy minőségi automata váltó kb. annyiszor romlik el, mint egy manuális. Nem beszélve arról, hogy még a motort is védi, mert egy automatát nem tudsz üveghangon forgatni, mint a manuális váltósat a sok elmebeteg, kettesben, csak, hogy megmutassa milyen fasza gyerek. Megmutattam volna neked az 550 ezer kilométert futott Lexus LS600h-mat. Sem a motor, sem az automata váltó nem volt piszkálva. A hibridekben általában CVT váltó van, és az is, akárcsak a minőségi hagyományos automata váltó is, kimegy a világból. 4. automata váltós autómat használom, és mindegyikben min. 200 ezer kilométer volt eddig, de egyiknek sem kellett a motorjához, vagy váltójához nyúlni. (Lexus persze.)
András Arányi
@Árpád Füzy Ezért nem vennék automata váltósat. Meg különben sincs pénzem autóra. Álmodik a nyomor. Meg ahogy hallottam, ezek az új típusok nem túl megbízhatóak. A régi amerikai Hydromatik váltók kimennek a világból.Igaz, nincs bennük elektronika. Kubában a 60 éve otthagyott autók most is mennek. Másrészt olyanok a magyar utak, amilyenek. Úgy kell vezetni, és nem hajtani, mint Singer a varrógépet.Érezni kell az autót, egybenőni vele.
Árpád Füzy
Árpád Füzy 6 napja
@András Arányi A Lexus GS automata váltós volt. Ezért is nem akartak használtat, vagy újat beletenni, mert már nem érte volna meg. Alaktrészt meg nehezen találtak, ezért is állt ennyit. Nem tudom, hogy a Volvo szimeringjei meddig bírták volna, csak azt tudom, hogy nekem majd 300 ezer alatt nem kellett a motorhoz hozzányúlni. Sőt. A futóműhöz sem nagyon. Egy kutyacsontot kellett csak cserélni, pedig mindenki azt mondta, hogy nem bírják a magyar utakat. Ezeknek fényében írtam, hogy ha ebben az autóban tényleg csak ennyi kilométer van, és nem egy elmebetegé volt azelőtt, akkor ennek szinte újnak kell lennie. Minden esetre motorikusan, és hajtásilag tökéletesnek. Ha nem volt rendesen széttörve korábban.
András Arányi
@Árpád Füzy A Volvo-d gumi alkatrészei már nem sokat bírtak volna. Ami a váltót illeti, az Isten mentsen meg az aranykezű mesterektől. Hat hónapig állt, akkor ne csodálkozz az egyoldalú terhelés miatt. A kézi váltó, ha dupla kuplungolással váltasz örök élet +2nap. Különben is iszonyú szívós. Persze az ügyesebbje mindenre képes.
misiba misiba
misiba misiba 7 napja
Az mit jelent hogy a Priust kompromisszumokkal lehet használni? Ezt meg nem .Valaki esetleg?
István Pleiveisz
@Gadget A kérdés a Prius-ról szólt, a video pedig megemlítette az Auris 1-et, ezért írtam. A "badarság" nem neked szólt, hanem a video "kompromisszumos" kijelentésére, bocs, ha félre értetted.
Gadget
Gadget 6 napja
@István Pleiveisz A videóban egy Auris 2 kombi van.
István Pleiveisz
Badarság. Az Auris 1 kicsit kompromisszumos, alsó közepes létére kisautós csaomagteret ad, és szabálytalan az alakja. A Priusé teljesen használható, 90 cm az üléstámláig, talán nem olyan mély, mint más autók. Padló kicsit alacsony, hátra kilátni nehezen lehet, terhelhetősége sem nagy. Ennyi.
Gadget
Gadget 7 napja
Csomagtartó.
arpiszan
arpiszan 7 napja
Bontóba vele, alkatrésznek még talán jó lesz az ülés meg a tükör.
thomyakadjlife
😂
Gaming_
Gaming_ 7 napja
Tavaly Áprilisban sérült volt a kocsi.
Oláh Péter
Oláh Péter 7 napja
Hangja teljesen ok, amit el kell végeztetni vásárlás után: vízpumpa mérés, vagy csere (130 ezer Ft), váltóolaj csere (30 ezer), ha magánszemély, akkor érdemes még hybridgaranciát kötni rá a márkaszervizben (az ott végzett szervizzel először 17 ezer Ft utána 8500 Ft 10 éves koráig). Megelőző karbantartások, mint hűtők közének tisztítása, egr, szívócsonk takarítása, nagyakksi szűrő, ventilátor pucolása. (30 ezer Ft). Ha végig 0W20-at kapott, akkor olajat nem eszi. Ha taxi volt gyakorlatilag időzített bomba lehet a nagyakksi és a vízpumpa. Inverter ebben már nem tönkremenős, főleg, ha erősített (vontatócsomagos) van benne. Enyémben 246 ezer km van, gyakorlatilag a legkiszámíthatóbb, legstabilabb autóm, pedig 16 évig VW dízeleket gyűrtem előtte...
Pernye László
Az én Aurisom 2021. tavaszán kapta meg a hibrid garanciát, de első alkalommal is csak 8500 Ft-ba került. A lényeg, hogy akkor lehet 8500 Ft-ért évente hibrid garanciát hosszabbítgatni, ha az olajcserét is a márkaszervíz csinálja.
Oláh Péter
Oláh Péter 6 napja
@Balázs Gaál így van, csak ennyire már tényleg nem akartam belemenni.
Balázs Gaál
Balázs Gaál 6 napja
Kis kiegészítés : - ha élő hibrid garancia van az autón, akkor az megy tovább tulajdonosváltáskor - nem csak magánszemélyek számára él - csak a HV akkura érvényes 10 évig, arra viszont km korlátozás nélkül
Percy Walt
Percy Walt 7 napja
Ez egy nagyon jo komment lett!
András Arányi
@Cat Charmy Suszter maradjon a kaptafánál.
ast5515
ast5515 7 napja
Ez a taxis téma elég érdekes. Veszel egy autót és nem járod körbe? Pedig az élek mentén sárga fólia elég feltűnő egy fehér autón. Ennek megfelelően gondolom van benne minimum 300 ezer km, visszatekerve 120-ra. Hajtáslánc ügyben konkrétan Prius, vízpumpa és az olajfogyasztás kérdőjeles, főleg ha tekert. Közben lekérdeztem. 2020 áprilisban törve volt. Igaz, nem tudjuk mennyire. 2019-ben jött az országba, akkor 182 ezer volt, most májusban 222 papíron. A fólia miatt továbbra is vannak kétségeim.
Márk Iványi
Márk Iványi 7 napja
Elektromos vizpumpa mérést neki azonnal! 0-20 olaj illetve a hátsó akkucsomag takaritása folyamatosan, mert szeret eltömődni. Szerintem Olaszból van de nem vagyok biztos benne. Egyébként a Cooper Car fogalkozik idehaza csak Aurissal!
C Daniel Nagy
C Daniel Nagy 3 órája
@Márk Iványi szerintem ne nagyon sokak nevében beszélj, hanem a sajátodban. Én is azt teszem :) Korábban a sokak véleményére adtam, potyára utaztam ki Gyömrőre. És hogy állíthatod, hogy csak a CooperCar foglalkozik Hybeird Aurissal? Hasznaltauto-hu-t nézted már? Rogyásig van Hybrid Aurissal. Kicsit túltolod a CooperCar rajongásod. Nincs velük amúgy hatalmas bajom, de nem is kell őket isteníteni.
Márk Iványi
Márk Iványi 6 napja
@C Daniel Nagy Nagyon sokunk nevében beszélhetek akik ott vásároltak Aurist és igen pozitiv volt az egész ügymenet. Az enyémet is ott vettem pedig én 2 évig nézelődtem és sok autót láttam aminek inkább elfedve volt a hibája. Én már inkább nem autót kerestem, hanem eladót, ahol őszinték velem az autóval kapcsolatban. 2019 decemberben vásároltam és jelenleg +40ezer km után vagyok. Teljesen azt kaptam amit akkor ott elmondtak. Szóval nem nagyon értem a problémádat de biztos vagyok benne, hogy Rolandékkal lehet beszélgetni arról, hogy mit keresel és azt ők be is hozzák vagy meg is mutatják.
C Daniel Nagy
C Daniel Nagy 6 napja
Cooper Car-on kívül szerencsére más is foglalkozik Auris-al. AMikor én kimentem a Cooper gyerek csábítására Gyömrőre, egy épp fényezés előtti sérült lökhárítós autot tekintettem meg. Ez ismert tény volt. De az nem volt ismert tény, hogy az ablakok alján évek óta gyűlő mohás trutymót is bemutatják nekem. Számomra úgy jött át, hogy még egy mosást is sajnálnak beletolni. Amikor ezt finoman jeleztem (kivonatoztam Bp-ről ezért a fosért) akkor a Copper srác közölte, hogy szeretik őszintén bemutatni az autókat. Annyira őszinte volt, hogy azonnal vissza is menekültem Bp-re.
András Arányi
@Razidargh Ilyet ma már gyárilag nem csinálnak. Lófasz a gyárak seggébe.
Oláh Péter
Oláh Péter 7 napja
@Márk Iványi igen, az enyém medium grey (szürke), de végül megtartottam, mert maradt a sok autópályás használat és arra nem lett volna ideális az utód, az 1.8 hybrid meg ott is jól fogyaszt.
Rob Varga
Rob Varga 7 napja
Jézus ennek a motornak nagyon rossz hangja volt... Nem egyet láttam vezettem már de közel nem ilyen hangja kellene hogy legyen a motornak
familyguy800824
Tipikus felnyitott motorháztetős hybrid Toyota hang, pont ilyen újonnan is, így kell működnie. Az olajfogyasztás lehet a problémája, de azt nagyon nehéz kiszúrni egy rövid felméréssel.
Balázs Gaál
Balázs Gaál 6 napja
Nincs annak a hangnak semmi baja.
Tibor Végh
Tibor Végh 7 napja
@Titusz Fekete Hadd bontakozzon ki. Hátha egy videó hangja alapján már árajánlatot is kapunk tőle a motorgenerálra.
Attila Nemes
Attila Nemes 7 napja
Nincs rossz hangja !
Titusz Fekete
Titusz Fekete 7 napja
@Rob Varga Legtöbb ilyen halk motor ha levideózod ilyen. Élőben semmi baj, videón olyan mintha kattogna az összes szelep.
Következő
Ed Sheeran - Bad Habits (Lyrics)
3:53
Melyik a gyorsabb? :-)
53:28
Megtekintés 73 E
Ed Sheeran - Bad Habits (Lyrics)
3:53
Rubber Band Trampoline #Shorts
0:41