Sötét

Fotelnepper: Hány turbó legyen egy Insigniában? 

Feliratkozás
Megtekintés 18 E
93% 335 22

Az Insigniát sokan szidják, a 160 lóerős dízelmotor felújítására már cégek specializálódtak, de mi van a többi változattal? Mely évjáratok a legjobbak, melyik motort tilos megvenni? Egyáltalán van olyan, amit szabad? Benzines legyen vagy dízel? Kemény kérdések ezek, és aktuálisak is: sok van belőle a piacon, mert népszerű volt cégautóként is. Fotelnepperek, ítélkezzetek!

A Totalcar MűhelyPRN támogatója a Motul. Találd meg az autódnak megfelelő olajat az olajkeresőn! bit.ly/3kHVJQr

Minden használtautó-vásárlás fontos lépése a szakszerű állapotfelmérés, erre adunk megoldást: Totalcheck.hu

Ha a műsorba jelentkeznél, töltsd ki az űrlapot: bit.ly/3qpdcOY

Közzététel:

 

2021.júl.12.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
Totalcar.hu
Totalcar.hu 14 napja
Minden használtautó-vásárlás fontos lépése a szakszerű állapotfelmérés, erre adunk megoldást: Totalcheck.hu Ha a műsorba jelentkeznél, töltsd ki az űrlapot: bit.ly/3qpdcOY
GAMER BRÁJEN 12
A 2.0cdti a legrosszabb 2017 be volt nekünk 2011 140 000km motor csere kelett 2M insigniát szalonbol 0 km méterel kell venn 100 000
boxera11
boxera11 11 napja
Vegyetek sok ilyen.. Ezek sokkal jobban kifizetodok mint a hulye nemet audi premium😂😂😂
Norbert Nemedi
Norbert Nemedi 12 napja
Hát ez tök jó autó. Lehetne benne 5 turbó. Sokkal jobb lenne. Meg már alig várom a műanyagházas difit is... mondjuk hetente kéne cserélni 1.5 milláért... De a műanyag fülpiszkáló az szennyezi a környezetet... Anyámat meg ne lássam többé salakmotorozni...
Varga Sándor
Varga Sándor 13 napja
Nekem kimondottan tetszik az Insignia ha vennék akkor benzinest. A dizelrol nem sok jót hallotam
P.t
P.t 10 napja
@Slezak Attila Zoltan Tessék lehet szemezgetni mítöl akarsz legatyásodni
P.t
P.t 10 napja
@Slezak Attila Zoltan -PCV szelep átszakadás a (műanyag) szelepfedélben -víz/olaj hőcserélőnél bekeveri a fagyállót az olajjal (9db! tömítés van) -olajpumpa tömítésnél ugyanez (a tömítés cseréhez le kell venni a vezérlést és az olajteknőt) -olajteknő tömítés -az F17 váltóban puha kínai csapágyak vannak, mellé még túl kevés a gyárilag megadott olajtöltet is
P.t
P.t 10 napja
@Slezak Attila Zoltan Mit linkeljek ennyire szerencsétlenek nem lehettek top 10 nem ajánlott motor totalcar gugli tudod amit minden nap 2 millo 25 ször használsz ennyi , egybéként már meglehet nézni a az opel teljes adását is abban is sok mident elmodnanak. Ha valakinek tetszik megveszi ha nem nem Pá.
Slezak Attila Zoltan
@P.t Ha belinkelnél valamit ami alátámassza a szöveged. Nemcsak szerencsétlen meg hasonló sértegetések. Ezzel nem tűnsz komoly játékosnak.
P.t
P.t 12 napja
@Insignia OPC Fanokkal egy ideíg elvagyok , fent írtam hogy én mire hivatkozva állítom a dolgot. Ti semmit hmm idág nem valni rózsás a helyzetetek persze az mindig segít ha átmegy az ember sértegetésbe ahoz értenek a fanok. Nem kívánok többet hozzátenni ha tudtokk egy hangya fa zyni bizonyítékot is arra hogy a benzines opel motorok nem hulladékok szivesen folytatom. Ha nem viszobt látásra.
cius raíg
cius raíg 13 napja
2 tonnányi ipari hulladék !!! Nekem volt , meg követtem többnek az életet ! Mind egytől egyik hulladék !
David Ferenc
David Ferenc 13 napja
13 elöttiek szarok, fötengely ,csapágy, kettöstömegü sorolhatnám .. nagy benzinesek szintén szarok. Faceliftesekkel nincs sok gond, akár automatát is lehet válaszatani! Ezekbe még nincs a gyors hiper szuper duplakulongos automata..
Puroku Junior
Puroku Junior 13 napja
Haveromnak van egy OPC-je. Persze, nem olcsó, de meghálálja, baromi jól megy, remek a hangja. Nem a Dacia SUV apukáknak való, de egy igazi élmény, ha a szívedre hallgatsz.
Attila Tóth
Attila Tóth 12 napja
Nekem egy FaceLift OPC ST-m van. Fiatal családi sportkombit kerestem, és egyáltalán nem bántam meg a V6+Remus párosítást. Bátran mondhatom, hogy az eddigi legjobb autóm. Meg is lehet pakolni és szolidan furikázni vele a családot, de hosszú autópályázásra vagy egy hegyi szerpentinen is kiváló, felszaggatni az aszfaltot. Egy megfizethető mindenes, hajrá OPC! >> Outstanding Power under Control ;)
Insignia OPC
Insignia OPC 12 napja
Egyetértek. Pedig nem is én vagyok a haverod. :D
angelpc22
angelpc22 13 napja
És a Kati még benne van :D
László Fűri
László Fűri 13 napja
Nekem egy 2011-es 2.0 EcoFlex-em van amit városon kívűl használok nagy részt. Az autóba közel 270.000km van , ami alatt egyszer kellett 250.000-nél turbó csövet cserélni a kopó alkatrészek mellett. De akkor se hagyott az út szélén csak nem engedte az elektrónika, hogy 2000 fölé pörgessem. Biztos , hogy van más gyári betegsége is (mint minden más márkának) de én még nem találkoztam vele hála istennek .
Zoltan Dobor
Zoltan Dobor 13 napja
2 tonna az igen…. Panzer tank
Ádám Hamerszki
2.7 TDI motorokat is mutassátok be légyszi!
DKmhun
DKmhun 13 napja
Klímát kinyomhatta volna valaki a motorhang felvételénél. 😀
Attila Kerekes
Attila Kerekes 13 napja
2013 utani legyen. Az meg hogy igy kalamol a kettostomegu, nem kell vele foglalkozni. Ha nem raz akkor meg jo. Nekem 263.000km van benne es tokeletes a kettostomegu.
P.t
P.t 13 napja
Kettő dologra kell figyelni Opelnél nem szabad benzinest venni mindegyik benzines hulladék, meg nem szabad manuálist venni. Ezek alapján akár ez jó auto is lehet.
P.t
P.t 12 napja
@Horváth Kristóf Ezt aztán jol megaszontad vagy te valami 0 bites amőba vagy aki nem tud csak így kummunikálni te selejt ?
Horváth Kristóf
😅🤡🤡
Dózsa László
Dózsa László 13 napja
Insigniám van, én csak hagyménak hívom. Mindíg elsírom magam, mikor a szerelő összeget mond. :)
eizo monitor
eizo monitor 13 napja
Mennyi? :D Hányni nem akarok sokat :D
Insignia OPC
Insignia OPC 13 napja
Jónak néz ki. Amúgy nyilván az OPC a nyerő... 😎
Attila B.
Attila B. 13 napja
1:13 ffffff-futott…
László Nagy
László Nagy 12 napja
Biztos csúszott a kuplung Tibinek... :) De szeretnénk rajta segíteni. Mivel? Konyakkal. Reggel konyak, este konyak, attól leszünk mozgékonyak!
Lastname Firstname
Olvasast / beszedet meg gyakorloni kell, dehat ezert vagyunk itt, az amator videos oldalon, hogy lehessen gyakorloni, elferjenek a hibak
Attila B.
Attila B. 13 napja
Az hát, egy fos. Főleg az első szériák.
Verebes Gyorgy
Verebes Gyorgy 13 napja
Szerintem mèg itt is az a legnagyobb hiba ha az ember egy totál ismeretlen előèletű autót vásárol 11èvesen "80000" km -rel nèmet importból na ott tuti az átbaszás ! Az óra tekergetès öl meg minden autót .
Kertész Kristóf
nem könnyű, de nehéz.
Antal Bodor
Antal Bodor 13 napja
2012 nem szabad venni sok a motor hibás csak az után érdemes nézelődni ám de egy igen jól fel szerelt autó hisz a 2010 változatba már elég sok mindent pakoltak még a fapad is tud ezt azt jó kis autó ez csak ornehéz a hátulja le van vágva kevés a hátul a hely valamint nehéz maga a karosszéria
László Zaka
László Zaka 13 napja
EBBEN 400 EZER KM VAN!!!!!!!!!!!!!
Rol Rol
Rol Rol 11 napja
Hallod 200 nál megkotlik
Skeen Ded
Skeen Ded 13 napja
2 tonna :D haha fostartály az egész
Szabolcs Kőszegi
Én csak annyit tudok róla, hogy egy gumigyűrű miat fellevegősödik a kenési rendszer. Az olajfekapó kosár és az olajszivattyú között lévő o gyűrű kifáradása miatt fals levegőt szív be. Az olajnyomás gomba csak rendszerben lévő minimum nyomás felett marad így is, szóval amelyik változatban nincs olajnyomás mérő ezt a jelenséget nem lehet észre venni. Emmiatt felhabosodik a kenési rendszerben az olaj, ezáltal elégtelen lesz az oljaozás. Mindezt egy 50ft-os gumigyűrű miatt.
Norbert Dr.Kardos
Ez a probléma csak az A motorkódú, az első generációs Insigniaban használt motort erinti
Gábor Korcsog
Gábor Korcsog 13 napja
@Szabolcs Kőszegi Az azért lehet mert valószínűleg nem tudja ,hogy az eredetileg a Fiat által alkalmazott olajszivattyú tömítés kell bele ,valamint az sem tudja valószínűleg ,hogy mely cikkszámú hajtókar és főtengely csapágyakra kell kicserélni. De cserélgesse csak nyugodtan a motorokat.
Szabolcs Kőszegi
@Jorgosz Bacsosz jól "megasszontam"...
Jorgosz Bacsosz
Jorgosz Bacsosz 13 napja
@Szabolcs Kőszegi tudnék.
Szabolcs Kőszegi
@István dr. Csala tudnák mesélni. Van ismim, akinek már a harmadik motorcseréjén van túl :D
Attila Maksai
Attila Maksai 13 napja
Jól láttam, hogy félre kopott a gumi belül?
M4tthias22
M4tthias22 13 napja
Pontositanék, 1.4 literes benzinestől indulnak. Illetve ez már a faceliftes változata az első generációnak, amibe már nem Fiat motor van hanem Opel fejlesztés. Így ki is lettek küszöbölve a legnagyobb nyűgje a modosított főtengely csapágy sorral. Nekem is volt 2 is, a legutobbi a 2 literes Biturbos volt. Odafigyeléssel jó autók lehetnek de a 2013 facelift előttiek felejtősek. Gondolom a szakértő Ivanits Richárd úr az Insignia Atyaúristen 🙂
Zsolt Koronczai
Zsolt Koronczai 13 napja
Én egy 2.0T 220LE-t hajtottam cégautóként 5 év 220 ekm-ig. 120ezernél turbo csere, 175-nél vezérlés csere (lánc). Gyári előirás szerint 30 ezerenként volt csak olajcsere. A két "apro" hibán túl egyéb gond nem volt vele - leszámítva a 11+ l átlagfogyasztást :)
Insignia OPC
Insignia OPC 12 napja
@Csaba Ruszkai PhD így van. Hidegindítások száma, mennyit megy "hideg" üzemben az autó, valamilyen szinten a fordulatszám tartományokat is nézi. És persze az időt is a számláló nullázása óta. Ha nem mégy a beállított idő alatt csak 1000km-ert, akkor is nullára fut az idő elteltével a számláló. Legyen mondjuk 1 év, általában.
Csaba Ruszkai PhD
@Insignia OPC Azt gondoltam a számítógép figyelembe veszi a hőmérsékletet, indítások számát stb. Nekem úgy tűnik. A flottás 30ekm-es intervallum kizárólag az európai szabályozás miatt lehetséges..
Insignia OPC
Insignia OPC 12 napja
@Csaba Ruszkai PhD Én meg 5-6 ezrenként cserélem az olajat, szűrőket magamnak. A vezérlő figyelembe vesz pár tényezőt, de nem fog olaj minőséget ellenőrizni. Az alapvető csere intervallumot pedig egy frissítéssel oda állítják, ahova akarják. OPC-ben alapból 10 ezer ez a beállított érték. A 30 ezres periódusok a flottás autók miatt vannak, hogy amíg a cégnél vannak az adott autók, minél kevesebb költséggel járjanak. Nem véletlen a lánc csere és a turbó hiba sem. Mint ahogy a dízelek híres tömítés és csapágy hibái is nagyrészt ezekre vezethetők vissza.
Csaba Ruszkai PhD
@Zsolt Koronczai Nekem J GTC van, igaz 1.6T, de simán bevisz 10e km-nél a gép, ha sok a rövidtáv és az indítás. Igaz, én kb. 40%-os olajnál már cserélek, akkor is, ha csak 5ekm-t mentem addig. Magánautó. :)
Zsolt Koronczai
Zsolt Koronczai 13 napja
​@Csaba Ruszkai PhD Igen rugalmas volt, de emlékeim szerint pár száz km-el tért csak el, de olyan is volt pl. hogy Bp.-n hetekig egyik szerviz sem tudta vállalni a sima olajcserét :) - azt mondták nem probléma (ez 3-4 éve volt). Egy lízingelt autónál a lízing cég nem fog belemenni a sűrűbb olajcsereciklusba, csak azt finanszírozzák ami a gyári előírás mond.
Quercuscerriscerris
Jók lettek a beltéri felvételek. Eladásra csináltátok? Egyébként szerintem ez egy nagyon jó autó amíg működik. Ha elromlik valami rajta jellemzően egy jó szerelő sok pénzből újra jó autót tud belőle csinálni, de ez már nem az F Astra szint. Semilyen szempontból.
Péter Filczer
Péter Filczer 13 napja
Újabb konstrukciók, 2.0 cdti 170 ló, 1.6 cdti már nem rosszak.
A G
A G 13 napja
Biztos jó autók lehetnek ezek! Emlékszem rá anno amikor kijött, kb. 3 hónapja lehetett a piacon már 2 db-ot láttam autómentőn!
Attila Kalinka
Attila Kalinka 13 napja
egyáltalán nem ez volt a csúcs hanem a V6 Turbo 325LE-vel.
Sándor Czeglédi
Jó a rendszáma, megy a műsorhoz! :)
László Szenes
László Szenes 13 napja
Opc-t kell venni💪
Tamás Németh
Tamás Németh 14 napja
Műanyag EGR hűtő ami mindegyiken elreped és elfolyik a hűtővíz.Turbó cső kilyukad ugyanazon a helyen.Nyomod neki aztán betilt.Ha nincs szerencséd akkor előzéskor és akár baleset is a vége.Olajzási problémák. Hulladék ez a Motori féle olasz 2.0cdti blokk alapban de az opel változtatott rajta amitől még több gyári hibája lett.Gratulálok precíz,német mérnök gárdának.
zalán ocskó
zalán ocskó 12 napja
@Tamás Németh attol hogy a kollegad szart vett meg nem rossz. En ismerosomnek meg 400 ezer km van benne es semmi baja vele na akk mi van? :D hasznaltauton is van fent egy csomo 400 ezer km el :)
Tamás Németh
Tamás Németh 12 napja
@zalán ocskó Kollégámnak volt ilyen kocsija.Minden széria hiba előjött rajta.Veszel egy turbó csövet 10eft-ért.Akkoriban ez úgy nézett ki,hogy 50eft + beszerelés és egész europában hiánycikk volt ,mert ha nem említettem volna még mindegyikben kilyukad ugyanazon a helyen.😂 1 hónapot várt a csőre. De jó kocsi meg tökéletes volt akkor is amikor elfolyt belőle az összes víz a műanyag EGR hütő repedése miatt. Minden ki lett javítva és elege lett belőle.Eladta.Ja,hogy olyan jó a híre,hogy nyomott áron fél év után adta el? Mert ez egy jó kocsi ha még nem említettem volna.😂😂😂
Laszlo Hegyi
Laszlo Hegyi 13 napja
Az alfa jtd blokkja ugyanez. A Chevrolet Malibué is. Nem is beszelve arrol, hogy le is irtak miket es mikor kell cserelni. Es az is le van irva, ha az eloirtak szerint szervizelik es cserelik azt amit kell , betartva a szerviz intervallumot es az evenkenti szervizt km tol fuggetlenul, akkor elettartam garanciat vallalnak a motorra. Ugy h ha mindez megvan es mégis meghibasodik, garanciaban cserelik. Az a baj, hogy nem letezik ilyen auto. Egyre tobb a kulfoldrol behozott lefutott fos. 200 x km-felett. Ora szerint! Az itthoniaknak meg leszarták a szervizét, mert megy az még. Leharcolták amig lehetett. Leírták, eladták. Ennyi. Nincs tökéletes autó! Mindennek van hibája. De ! - HA MAJOMRA TELIK, TELJEN BANÁNRA IS! Kapja meg amit kér, és jó lesz. 160Le diesel-t szidja mindenki. És? Jön-megy, teszi a dolgát. Nem hagyott még ott sehol. Szerviz? Amit kér. Cserében megbízható. És 2010-es. Én szeretem.
Tamás Németh
Tamás Németh 13 napja
@zalán ocskó Rosszul olvastál a sorok között.Csak megemlítettem olasz és német oldalról is jobb motort ha már egy német kocsiról beszélünk olasz motorral.Különben az imádott motor a JTD.😀
zalán ocskó
zalán ocskó 13 napja
@Tamás Németh mai motorok kozul nem letezik olyan aminek ne lenne tipus betegsege. 1.9pdtdi se hibamentes akkor ennyi erovel egy szivo benzin sokkal jobb csak hogy a vasarlokat egyaltalan nem erdekli ez. Nem jarhat az ember elete vegeig a legegyszerubb 20-30 eves szerkezetekkel akkor ennyi erovel menjel lovasszekerrel mert az kevesbe hibasodik meg mint a hőn imádott pdtdi. Meg felhozod hogy kilyukad a turbocső oké akkor vesz bele egyet majd 200 ezer kilometerenkent 10 ezerert ha kilyukad nem nagy osszeg mondjuk egy pd elem felujitasahoz kepest :)
Gábor Szegedi
Gábor Szegedi 14 napja
Az összes😉
Zsolt Mezei
Zsolt Mezei 14 napja
Lemoshatta volna ha már kamerák elé megy. Sztem. Mindenki más.
Tamás Iván
Tamás Iván 13 napja
Lehet úton odafelé lett ilyen...
Ákos
Ákos 14 napja
2 liter turbo benzin egy okádék motor…. Felújitás előtt eltörött a dugattyú,utána pedig a hajtókar elfáradt…
Nagy Viktor
Nagy Viktor 12 napja
@Kory Látom, nem tetszik érteni !!! Tudunk ám olvasni. Az ővé szar volt, ebből ő megállapította, hogy ez egy "okádék motor". Erre én: ezt csak akkor mondhatná, ha újként megveszi, megkap mindent, amit kell és akkor is rossz. Ha "átlagmagyarosan" megveszi a visszatekert háromgazdást, meg cégautót "jóárasítva", ne mondja már, hogy egy sz@r. Semelyik autóra. Nincsen hozzá "joga".
Tamás Lukács
Tamás Lukács 13 napja
@Tibor Végh Vagy Dexos1 gen2. Bár én a következő motorolaj cserénél már hanyagolni fogom a gyári GM olajat...
Kory
Kory 13 napja
Hát az övé szar volt tényleg, azért mondta.
Attila B.
Attila B. 13 napja
Diesel ugyanez.
Tibor Végh
Tibor Végh 13 napja
@Nagy Viktor Plusz Opel-ekbe Dexos 2-es minősítésű olaj kell, nem elég annyi, hogy 5W-30, oszt jónapot.
Következő
MAKEUP/DOWN - JUDY - LILULAND
40:56
Dune | Official Main Trailer
3:28