Sötét

Mennyibe kerül egy motort visszahozni a halálból? 

Feliratkozás
Megtekintés 93 E
99% 28 000 50A RulettAstra olajfogyasztása olyan probléma, amely nem maradhat megoldatlanul, sem műszaki, sem lelkiismereti okokból. Viszont a teljes motorgenerál nem reális, ezért a gyűrűzés mellett döntöttünk. Ez a művelet nem nyújt 100%-os megoldást, viszont ez a motor az olaj egy részét a dugattyú gyűrűinél és a szelepszár szimeringeknél szippantja fel, ezért ezek cseréjére mentünk rá. Hogy sikerrel jártunk-e? Az sajnos csak pár ezer kilométer, és sok nívópálca-törölgetés után derül majd ki. Most viszont egy biztos: az Astra szebben jár, mint valaha, és nem jönnek kék pamacsok a kipufogójából.

Köszönjük a szerelésben nyújtott segítséget a gödöllői Autoscope Bosch Car Service munkatársainak.
Támogatónk a Lájer Kft. Precíziós automatizálási megoldásokban az élen. lajer.hu/

Közzététel:

 

2021.máj. 2.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
Alex Danyi
Alex Danyi 7 napja
szuper hol a kövi rész?? :D
János Balog
János Balog Hónapja
Egy igazi szakember!❤️
dugasz1
dugasz1 Hónapja
zseniális a zene és nagyon jók a képek :) A többit nem értem.
Csaba Ispán
Csaba Ispán Hónapja
Milyen szépen, összeszedetten mondja Feri bácsi a lényeget, a megfelelő helyekre kis kiegészítéseket is beszúrva. Le a kalappal.
Lajos Nincsics
Lajos Nincsics Hónapja
Jé! Van olyan műhely, ami elvállal egy ekkora munkát? Itt Győrben a műhelyek leginkább az olaj és fékbetét cserére szakosodtak. Egy ilyen feladaton túl sok a dolog, nem vállalják inkább.
Kó Kan
Kó Kan Hónapja
V 12 est sor 6 osra? Eza szakadtvolnaanyádbaafejemégannakisakinekeszébejut tipikus esete. Esetleg láthatnék az értelmi szerzőtől, egy v12 szénporos egyhengeres 6 üteműre hangszerelést? Na elmentek a ......
Alexander Sasa
Alexander Sasa Hónapja
Legközelebb ne fojtogassátok az öreget maszkal!
Random Content
Random Content Hónapja
Azért ezek a motorok ki vannak találva! Ha így készítenék a karosszériát akkor még a festék sem jönne le nemhogy rozsdásodna…
Dávid Szalai
Dávid Szalai Hónapja
Szia,hol található ez a műhely?
Dávid Szalai
Dávid Szalai Hónapja
@Zsófia Molnár Köszönöm szépen!
Zsófia Molnár
Zsófia Molnár Hónapja
Gödöllő Autoscope szerviz
Blackyi Labrador
wazze :-) oké, hogy maszkos világot élünk :-) de vegyünk már példát a nagy világ nyilatkozóiról.. ha nyilatkoznak - a mikrofon előtt le veszik a maszkot!!! hogy érthető legyen amit mond!!!! föleg, hogy ha ezt a műsort nem csak arra az időre teszik fel, ameddig a vírus tart!! vagy úgy gondolják fertőznek a képernyőn keresztül is?? mint az a 4 tagú család család aki beül a saját autójába - MASZKBAN, vagy otthon is abban van?!?!?
Zoltán Tóth
Zoltán Tóth Hónapja
Kb dupla árba csinálta Feri bacsi de jó lett:)
y x
y x Hónapja
Bontóban a helye
Dávid Tóth
Dávid Tóth Hónapja
Úgy hát vannak menthetetlenek mármint gazdaságilag ,most vette 3honapja g astra 1.4 nem eszi az olajt 2kilóba ami működik teszi a dolgát ,de egy olyat nem érdemes venni amire csak költeni kell főleg alacsony jövedelemmel mert ezek az auto pont az a kategória .
pressing1977
pressing1977 Hónapja
Szimpatikus az öreg. Végre valaki, aki értelmesen el tudja magyarázni, hogy mi is történik.
Attila Nagy-Járvás
álarcban ez szar lett...
Csaba Kertész
Csaba Kertész Hónapja
Csillagos ötös a hajtórúdért. Az nem hajtókar, csak annak, aki pongyolán fogalmaz.
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth Hónapja
:D :D :D ...igen, valóban :D ! ...ez, nem motorfelújítás volt ! :D :D ...ez "nepper" javítás, de ahhoz meg sok a 400ezer :D ...egy 150ezres kocsihoz :D :D ...
Tamás Mate
Tamás Mate Hónapja
De miért dugó a dugattyú?
* Robin
* Robin Hónapja
Mert mi legyen, pogácsa?
Musclemann88 TRUE
Nagyon jó az ilyen tényleges tudással rendelkező öreg szakembereket hallgatni.
4dMiNi5Tr4t0r
4dMiNi5Tr4t0r Hónapja
Ezt a nyávogós zenét ha kérhetem mellőzzed legközelebbe, mert minden alkalommal ijedten néztem hátra kinek fáj ennyire az élet...
Lehel Zelenka
Lehel Zelenka Hónapja
Na jó, hidrotőke cserével nem csodálom hogy ennyibe került a beavatkozás. Lehetett volna diagnosztizálni, hogy melyik a hibás (puha) és csak azt/azokat cserélni. Nem mindegy, hogy egyszer 3000ft vagy tizenhatszor 3000ft. Nagyon ritka amikor fizikai kopás miatt kell lecserélni őket de akkor általában mindegyik cserére szorul.
Rubix R.
Rubix R. Hónapja
Ez így van. Előző autómnál én is ezt az opciót választottam. 4 db lett cserélve. Utána 2 hónap múlva még egy pár darab, aztán 1 hónap múlva megint meg kellett bontani, akkor viszont már az összeset cseréltettem. Lehet úgy tűnik, hogy nem éri meg, de ha egy pár elkezd csattogni, akkor hamarosan a többi is követni fogja, és a végére többe lesz a mutatvány, mintha egyszerre cserélve lett volna az összes.
Olivér
Olivér Hónapja
Az alkatrészek árát, teliáron szamoltatok?
mthqwork
mthqwork Hónapja
@Olivér Ez pontosan igaz. Sokszor Kovács autó olcsóbb a bárdi 48%-ánál.
Olivér
Olivér Hónapja
@mthqwork Pl a bárdi meg az Unix, pofátlanul magas árakat hsznál, ezért tud 40-52 százalékos kedvezményeket adni. De néha meg így is olcsóbb ha netteől rendel az ember.
mthqwork
mthqwork Hónapja
Nyilván, hiszen ha bemész egy szervizbe, ott sem kapsz rá, max nagyon kevés kedvezményt.A kedvezményt amit kap a bolttól a szerviz, benyeli. Ezért (sem) szeretnek hozott alkatrészből dolgozni. Mert nekik a hasznot a munkadíj és az alkatrészen (sokszor nem kevés) haszon adja. Másfelől én magam sem vállalnék garanciát az ügyfél által hozott (sokszor noname) alkatrészekkel való javításra.
Olivér
Olivér Hónapja
Egy ismerősöm üveg lapot használ a hengerfej síkolás ellenőrzésére
Gàbor Gàbor
Gàbor Gàbor Hónapja
Az a jó kis zöld tömítés a szívó sornál igaz Feribácsi? 😀.... Azt nem csoda hogy nehéz levakarni. Szépen tömenyen elmagyarázva . Így kell ezt. Nem hiába. A régi iskola mindent visz. Jó sokat kelett szetszedni ezeket a motorokat. Úgy koptak hogy csak na.
Dávid Török
Dávid Török Hónapja
Egy 5 hengeres 2.5 turbo motor javítási költsége szintén olajfogyasztása miatt meredekkebb összeg lenne?
Tamas Olah
Tamas Olah Hónapja
4 henger 400 ezer, 5 henger 500 ezer. Félretéve a viccet, biztos drágább és úgy gondolom, hogy egy Diesel motor javítása eleve drágább, mert precízebb szerkezet és a izzítógyertyákat és porlasztó csúcsokat kibányászni nem egy leányálom.
Róbert Kéri
Róbert Kéri Hónapja
Jó ezt kimondani: végre egy igazi szakembert láthattunk, hallhattunk! Őszintén gratulálok! 👏
István Szücs
István Szücs Hónapja
Ritka becsületes szakember! Remek videó ! :)
knifemaster1973
knifemaster1973 Hónapja
Ha már szakmaiság akkor a fémvonalzó helyesen egy élvonalzó .
Csaba Halász
Csaba Halász Hónapja
Szia Anti!Öcsémnek volt egy ilyen motor felújítás 94 es Toyota Corolla-n. Ezeket csinálták neki is mint az Opelen. Normális hogy füstöl az autó? Vagy bejáratás után nem fog?
Lehel Zelenka
Lehel Zelenka Hónapja
Az hogy füstöl az autó elég relatív. Műszaki vizsgán többet tudnak mondani de kezdetnek jó lenne követni az olaj és hűtőfolyadék szintet. Ha több olaj fogyik az előírtnál akkor baj van.
Róbert Klenk
Róbert Klenk Hónapja
Amikor egy megbízható szakavatatott nyugodt értő kezekbe szeretné adni az ember az autójét, akkor mindenki ponotsan a videóban szereplő urat képzeli lelki szemei elé. 100ból 99szer egy félkókler lehúzás hasznolesőt rejt a valóság. Maximális tisztelet az 1-nek!
Biczó Gergő
Biczó Gergő Hónapja
én 600 000 fektettemlegutóbb motorba hogy jó legyen xDDD De minden elismerésem Feri bácsinak :D Kevés az ilyen jó szakember már sajnos
Biczó Gergő
Biczó Gergő Hónapja
csak én nekem hüvelyes a motorom és nem kellett fúrni csak gyűrű csere volt csapágysor új főtengely meg új hüvely és a hengerfej tömítés ami speckó
Po Ja
Po Ja Hónapja
Fúrással ez is kb annyi lett volna. Vagy több.
Csaba Kupusz
Csaba Kupusz Hónapja
Szeretném a kapcsolatot felvennj a szakemberrel ugyanis van egy 1.6 benzines b vectra motorom és szeretném ha ő csinálná a felújítását..:)
dekacster
dekacster Hónapja
valszeg lemaradtam, de melyik gépműhely volt? szakálék?
Zsolt Pittmann
Zsolt Pittmann Hónapja
Kicsit görgess feljebb, ott a megoldi. (Gödöllőn van.)
becseit
becseit Hónapja
Anti, nagyon jó, hogy a TC fiatal generációjából, te legalább már nem bölcsészmérnöki kifejezéseket használsz. Speciel a hajtórúd ütötte meg a fülem. :) Miskolcon jellemzően kb. 30-ból 4 henger/2v hengerfejet síkolnak, szelepet becsiszolnak, szelepszár szimm-et cserélnek és lapkáznak (szelephézag). A többi kb. ua. Viszont az alkatrész árak megfelelő magyar webáruházból, alanyi jogon -35/45%. Pl.: az abszolút nem gagyi kategóriás INA szelephézag kiegyenlítő is megáll bruttó 2400Ft nagyságában, ez kb. 38-40 rugó max...
Csaba Kertész
Csaba Kertész Hónapja
@becseit Bocsánat, azt hittem, hogy rosszallod a jó kifejezést. Félreértettelek.
becseit
becseit Hónapja
@Csaba Kertész Erről beszéltem; "nem bölcsészmérnök megnevezéseket használ". A kifejezés használata műszaki ismeretekre utal.
Csaba Kertész
Csaba Kertész Hónapja
Nem értem, mi bajod a hajtó rúddal, az a pontos megnevezése. A kar olyan szerkezet, ami egy végén mereven be van fogva. Lásd egykarú tartó. Ez hajtórúd, mert mind a 2 vége mozog.
Cavalier HU
Cavalier HU Hónapja
Engem azérdekelne, hogy vérző poszátát nem találtatok-e a motortérben?
potar21
potar21 Hónapja
Napokig tudnám hallagtni az öreget!
Gábor Härtlein
Feri bácsi is csinálhatna egy youtube csatornát😁😁😁
Summ Szabolcs
Summ Szabolcs Hónapja
Az a hidrotőke ár kicsit húzós azért.. Bmw-be az Ina 2000ft/db :D
Geri Sz
Geri Sz Hónapja
@Summ Szabolcs nem bárdit, meg unixot néztem. Hanem konkrétan azt mondtam, hogy bemész BMW-hez és rendelsz náluk hidrotőkét, akkor ők ennyiért hozzák/adják darabját. Egyébként néha működik is ez a dolog, hogy megveszed a "gyári beszállítótól" ugyanazt. Ilyen pl a szűrő. Mert az e39-nél a gyári olajszűrő az Mann. 1:1-ben ugyanaz. A "gyári" fékbetéten meg ott virít a Jurid logó. De ha veszel egy doboz "Jurid" fékbetétet, hiába ugyanaz a gyártó, még a színe is más a betétnek, és máshogyan is fognak. Mondjuk hidrotőkéből én is INA-t vennék bele, mert nem hinném, hogy a kettő közötti minőségi különbség megérné az 5-6x-os árat. Viszont vannak alkatrészek, amiből az ember ha jót akar magának, akkor megveszi a "gyári bmw"-t, bmw-éktől. (köhhm... termosztát... pl. a verdában 21 évet kibírt a "gyári bmw", amit a behr szállított be. Amikor cseréltem, gondoltam veszek bele behr-t mert hát ugyanaz... megrendeltem a behr-t, majd fél év leforgása alatt 3 pukkant el belőle, engem meg az agyvérzés kerülgetett, mert 3x kellett újratölteni és légteleníteni a hűtőrendszert.
Summ Szabolcs
Summ Szabolcs Hónapja
@Geri Sz ha a gyári beszállitót is nézed,az is 2000 körül mocorog. Én jó helyen vásárolok,nem bárdi és túlárazott unix társa.
Geri Sz
Geri Sz Hónapja
Annál azért egy kicsit drágább, de talán 3000 alatt van... Viszont ha bemész egy BMW boltba/szervízbe, ott 12-13 lesz darabja(!) és kell belőle 24 db... Ez a "gyári" cucc ára.
bogyo791225
bogyo791225 Hónapja
400000 Ft-ra nincs garancia?
Dávid Tóth
Dávid Tóth Hónapja
100 ba is meglehet csinálni csak ez Bosch ami ugye 2x +átbasznak
Szereljük meg
Szereljük meg Hónapja
Ez egy tévhit, hogy minden szarra garancia van. Garanciát talán akkor kapsz, ha hengerfúrás új dugó gyűrű. Erre ajtógaranciát nem adnék én se.
Csaba Hrabecz
Csaba Hrabecz Hónapja
Igen,ez nekemis megütötte a fülem. 🤔 Amúgy énis voltam javíttatni a Bosch-nál és az egyik legdrágább szervíz. 😒 Persze adott a kérdés,kinek mi a drága!? Viszont ez tényleg minőségi munka volt 👍
Tibor Szabari
Tibor Szabari Hónapja
Isten áldja meg az ilyen szakértóket mint Feribácsi. Még jó hogy vannak ezek a tapasztalt szerelók, minden elismerésem Feribá,, és jó étvágyat,,,
Martello
Martello Hónapja
👍
Richárd Simon
Richárd Simon Hónapja
Ha ügyes lennél meggyűrüzted volna te magad . Akkor nem került volna 400 000 Ft.-ba , és megérte volna ha ilyen régi autóval akarsz járni .
vikinona
vikinona Hónapja
A fiamnak vettem egy Opel Astra 1.6 H benzin twinportot.. Iszonyatos olajfogyasztása volt 200 km re 1 liter! Kicseréltem a szelepszár szimeringeket de az olajfogyasztás maradt.. De rátaláltam itt a HUtown n egy videóra ahol pont ez volt a téma a magas olajfogyasztás.. A szakember a szelepdekli cseréjét javasolta,igaz az eredetit ami 350€.. Én utángyártottat vettem 35€ ért az Ebay ről rendeltem de az olajfogyasztás ami 200km re volt 1 liter most KB 1800 -2000 km re 1 liter..
Márton Gábor
Márton Gábor Hónapja
Ez a felújítás mennyi új életet lehelt a motorba? plusz 200e meglehet feltételezve normális törődést?
Misi Pincsák
Misi Pincsák Hónapja
Mikor a hülye okoskodik xD
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth Hónapja
Szia, én úgy vagyok ezzel, ha már meg kell bontani akkor annak annyi, mert kb ez a motor lényege, szóval az ilyen számomra felejtős, nem beszélve arról, hogy egy ekkora felújításnál már illett volna kivenni a motort, plusz az alapos tisztaság, amiről általában véve nem igazán beszélhetünk, sietni kell nincs mindenre idő, ki tudja mi esz belőle, de azért majd a számlát meg ki kell fizetned.
Seleya
Seleya Hónapja
Szerintem ha időben van mindig cserélve az olaj, értsd: 9-10k km, akkor 500-at is elmegy simán, de legalábbis előbb rohad el körülötte a kasztni
scim1a
scim1a Hónapja
17:38 Biztos jól olvasta le a műszert, 352Ah-t tud ez a kis aksi?
scim1a
scim1a Hónapja
@Balint133 Amperórát mond nem Ampert, lehet hogy csak ennyi a hiba. Nem mondja mit mért rövidzárlatii áramot, vagy elektromos töltést. De több mint valószínű hogy - ahogy írod -rövidzárlati áramot, mert töltést nem tudna mérni ilyen gyors tesztel.
Balint133
Balint133 Hónapja
Jol, 350A inditoaramot tud... Ah az az akksi kapacitasa, hogy mennyi aramot tarol az indioaram meg h mekkora max aramot tud leadni inditozas kozben.
Béla Varga
Béla Varga Hónapja
Örülnék ha átküldenéd a mester elérhetőségét....
Silamarie
Silamarie Hónapja
Autoscope Bosch szerviz, Gödöllő, parancsolj.
Zsolt H.
Zsolt H. Hónapja
4 kilót erre a fosra? 😅 Szerencse hogy nem "igaziból" történt, csak a műsor kedvéért😁😁
TheMrMihaly
TheMrMihaly Hónapja
A komment szekciót olvasván rájöttem, hogy kicsiny hazánkban mennyi professzionális autószerelő van.
Martello
Martello Hónapja
👍
Martello
Martello Hónapja
👍
Cat Charmy
Cat Charmy Hónapja
Fotelmesterek. Ha meg oda kerülne a sor azt se tudná mit kell csinálni
Péter Szűcs
Péter Szűcs Hónapja
Ilyen szakiktól lehet(ne) jól tanulni! Respect Feri bácsi!
Seishin HUN
Seishin HUN Hónapja
egyre kevesebb az ilyen szaki mert mindenki csak a netből akar élni meg streamelni meg irodába ülni....
MaD
MaD Hónapja
Tetszett a videó, tanulságos volt, köszönöm.
misiba misiba
misiba misiba Hónapja
Képzeljétek el ezt a motort 1.4-be ,B corsában,klimával,szervóval. Egy hosszbordás szíj cseréhez majdnemhogy ki kell venni a motort.
misiba misiba
misiba misiba Hónapja
Bizony bizony. Az a fránya dugattyú. Hogy is volt az anno Markovics Ferenc műhelyében? A hokedlire fel volt rajzolva egy soros motor és egy boxer motor sémája. Aki mester akart lenni annak bele kellett helyezni a meg nem jelölt dugattyút a helyes irányba a séma szerint.Ugyanez vonatkozott a hajtókarra is. Ling László.Kőnig Rudolf , László Sándor és Matyasovszki Albert voltak még bizottsági tagok akik jelen voltak. De régen is volt! :)
Károly Kiss
Károly Kiss Hónapja
Tök jól, elmondja a dolgokat. Ami Saját tapasztalat. Autógyári. Az újabb motoroknál, túlméret nincs. Javítóblokk. Blokk, + dugók, + főtengely van. A Hengerfej, csavarok, viszont. Max 2x Használhatóak. Viszont ha ne adja ég, Már a gyártás során, ellőtték a kettőt. Van olyan motor. Így biztos ami biztos előírják, a cserét. A többi finomságról, nem beszélek. Láttam, már blokkot első indításra az oldalán, könnyezni. És, nem, nem írok márkát, vagy motorkódot.
Tibi. K
Tibi. K Hónapja
Azt kérdezném attól aki ért hozzá hogy a xado vagy ceramiser vagy egyéb hasonló adalék anyagok tudnak e segíteni a kopott motorokon? Vagy csak pénz kidobás? 🤔
Sovány Gábor
Sovány Gábor Hónapja
A kopott motoron, hogy ne legyen kopott, csak a felújítás segít. A megnövekedett illeszttési hézagokat csak gépmunkával (és új alkatrészekkel) lehet visszaállítani. Csodaszerek nincsenek, csak csodálkozók vannak.
Norbert Kiss
Norbert Kiss Hónapja
Öreg szaki mondta: Nincs dobozba zárt autószerelő. Egy motorban sokféle felület sokféle illesztéssel fut. Honnan tudja szegény csodaszer, hova, milyen rétegben, milyen keménységgel, milyen érdességgel kellene felrakódnia? Szerintem...
Keith Godzi
Keith Godzi Hónapja
Az egész autó nem ér annyit amennyibe ez a műsor került. Ilyen értéktelen autóknál már tényleg ésszerűbb választás a bontás és hasonló kategóriás működő autó vásárlása.
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi Hónapja
nehogy megkövezzenek,én is feltettem pár videónál és kaptam mindent... ugye vették 100-150 körül. rálocsolnak közel 1 milliót h utána érjen nagyon max 500 ezret. lehet velem van a baj h csak én nem értem a logikát. mert ha egyikőjüké lett volna az autó új korától és megmentik az ok - bár akkor különb állapotu lenne mivel megbecsüli magának 1 normális tulaj. de közölték h augusztusban eladják....vagy lehet felajánlják 1 rászoruló családnak passz. de lényeg h ez már vételkor minuszos volt.
László Sinkó Kovács
Tartalmilag rendben, de a bevillanó kaja képek még mindig kiverik a biztosítékot nálam.
Ádám Horváth
Ádám Horváth Hónapja
Jaj minek idegeskedsz annyit..
Bolygóhollandi
Bolygóhollandi Hónapja
"Majdnem olyan egzotikus, mint az F Astra" na itt röhögtem egy oltári nagyot XDDDDDDDD
losistvan
losistvan Hónapja
Létezett ez a motor C16XE-ként Corsa B GSi-ben, ha jól emlékszem. 😁 Jelenleg egy Z18XE szeleptányér hiba elhárításával vagyok folyamatban. Gépműhely 50e.ft volt. A kipufogószelepeket mind cserélni kellett, szelepvezetőstől. A sallangok a művelethez kedvezménnyel, 102e.ft-ba kerültek. Egy új gyűrű és csapágysor sem került volna egetrengetően sokba hozzá. Magamnak csinálom, így nincs munkadíj.
TOP Machines
TOP Machines Hónapja
Az a random húscsomó 13:28-nál mit jelképez?
László Sinkó Kovács
Ez alapján az üres budit, vagy vizespoharat is lehetne mutogatni, mint szükségletet.
Jerry Lee
Jerry Lee Hónapja
Az ebédet!?
MetalTrabant
MetalTrabant Hónapja
Gondolkoztam rajta, hogy esetleg megpróbálkozok magam a Mitsu motorjával, de ezt elnézve... hát, tuti elkúrnék valamit. Mondjuk motorcsere után a kiszerelt régi motoron talán lehetne kísérletezni, max. lenne egy házilag felújított tartalékmotorom... vagy egy böszmenagy levélnehezékem.
MetalTrabant
MetalTrabant Hónapja
@Kihari Feco Hát de itt is mondták, hogy egy valami jelölést benézel, aztán beáll a motor... a jelöléseket pedig tudni kell értelmezni is. Persze van szakirodalom... de azért az nem helyettesíti az éveket, és a rutint. Egyelőre örülök, ha a motorcserét sikerül megoldanom valahogy, aztán majd meglátjuk, mit kezdek a régi motorral...
Kihari Feco
Kihari Feco Hónapja
Ha van opció és ambíció erre a hadműveletedre nyugodtan szedd szét. Ha van egy kis érzéked és rálátásod minimális ismerettel akkor túl sok mindent elrontani nem tudsz. A legtöbb motoron minden adott mindennek van jele. Mindennek van lehúzási nyomatéka amit bekell tartani illetve alkatrész utánpótlás minden motornál eltérő. Türelem kell hozzá és odafigyelés. Ha oda figyelsz akkor nagy baj nem lehet. Ugyanígy kezdek lassan neki a vezérlők tákolásának először dízel aztán benzin hogy az elveket az alapdolgokat keresem olvasom és majd vannak teszt vezérlők teszt autók aztán próbálkozok hátha sikerül :D ha sikerül jó ha nem akkor kezdem újra az egészet.
Basav Channel
Basav Channel Hónapja
f astrára költeni 400e ft ot? ez hülye😂
SH Roli
SH Roli Hónapja
400ezerből vehettek volna másik 2 f astrát😂
Tibi
Tibi Hónapja
Nem.
Casemod FID
Casemod FID Hónapja
Anti videó csak jó lehet!
Tamás Ádám
Tamás Ádám Hónapja
Minőségi tartalom volt ,köszönöm ! Feri bácsi még mindíg higgadt és hiteles nagy pacsi neki :) a videó felénél elkezdtem hiányolni a bográcsot , de amikor megláttam a pácolást megnyugodtam 😁😉
gerlaip
gerlaip Hónapja
Áhh. Valami hasonlóba vágok én is az 1.9 tdi-mmel. Remélem a legjobbakat. :(((
gerlaip
gerlaip Hónapja
@Bence úgy legyen!
Bence
Bence Hónapja
Az fele ennyi lesz 😄
sleepysnoot
sleepysnoot Hónapja
Kulon tisztelettel latom az olyan szakikat akik nem csak tudjak csinalni a dolgukat de azt osszefuggoen, ertelmesen es szakszeruen el is tudjak magyarazni.
Attila E
Attila E Hónapja
Igazi szakember! Oktatonak is tokeletes lenne, hogy legyen minosegi utanpotlas.
Po Ja
Po Ja Hónapja
@mthqwork És valóban. De.... ehhez olyan felfogás is kell, és némi érzék, meg egyebek is, ami sokaknak manapság hiányzik. ( nem csak kimondottan a fiatalok között, korombeliek is akadnak szép számmal, akik lusták, és nincs kedvük dolgozni) Vannak olyanok, akik hajlandóságot éreznek barkácsolni, valamit tenni, javítani, szerelni, de a nagy többség nem. Még a 90-es években, mikor elkezdték szétvágni az ipari sulikat, és tolták a középiskola, informatika irányába ezerrel, akkor kezdett nálunk felmenő ágba kerülni, és sokan, mindenki informatikus akart lenni, mert az mennyit keres, és nem kell csinálni semmit, csak utazgat, vagy ül az irodában. Persze, ez nem így van, de sokan ezt gondolták. Aztán x év elteltével betelt a piac, de tovább képezték az informatikusokat, aminek a vége az lett, hogy bár elvégezték sokan, de nem tudtak elhelyezkedni. Ha valaki nagyon jó volt benne, akkor is nehezen, de sikeresebben, mint aki csak épp átesett a vizsgákon. De ez a rész bármelyik szakmára is érvényes. Munkanélküli átképzéseken gyártották a pékből lakatost, hegesztőt, stb, pár hónap alatt még az alapokat se lehet megtanulni, de nem is ez a lényege az átképzéseknek. Évek óta megy a balhé, hogy nincs szakember, nincs megfelelő, jó szakember, ( akit mellesleg éhbérért alkalmaznának sokan) akik vannak, és jók, azok külföldön vannak, vagy vállalkozók, esetleg jó cégnél alkalmazottak, jó fizetéssel, beosztással, azok nem mennek onnan sehova, így akiből választhatnak, sok esetben átképzéssel lett szakmája, ez nem jelenti, hogy egyikük se ért semmihez, de aki igazán tudja, amit kell, azok igen kevesen vannak. Én is sokat tanultam, és a legtöbbet otthon, magamtól sikerült, abból jött sok tapasztalat, és a gyakorlat, aminek meglett az eredménye egy idő után. Azt tudom mondani, hogy az nem rossz, mikor az embernek vannak hasonló haverjai, és összeülnek a garázsban valakinél, szerelnek, dumálnak, csinálnak valamit, iszogatnak közben. Nekem itt sajnos nincs ilyen társaságom, de egyedül is megcsinálok sok mindent, kieszelek dolgokat, és addig dolgozok rajta, amíg kész és jó lesz. De gondolom, Te is látod körülötted a többieket, ki hogy áll a dolgokhoz. Hidd el, láttam már nem keveset. Naplopók mindig is voltak, csak régebben sokkal kevesebben. Kevés olyan van már, akit érdekel valami, és megcsinálja. Mindent senki nem tud megcsinálni, nem is érthet mindenhez, akkor azért kell a segítség, de azért, ha egyszer megnézi, megmutatják, utána már neki tud állni maga is. Valaki írta valahol, hogy sokan egy izzócserével bemennek a szakszervizbe. Hát, nem tudom. Az újabb modelleknél gyakori, hogy úgy tervezik, otthon ne lehessen semmit megcsinálni, be kelljen vinni, mert abból lesz bevételük. Ha mindenki otthon megtudná és meg akarná csinálni, miből élnének? De a régebbi gépeket simán otthon is lehet, elég sok mindent. Igaz, kell hozzá emelő, vagy akna. Esetleg egy jó munkahely, és főnök, ahol megengedik, hogy megcsinálja az ember. De ha ez adott, meg is csinálja. Egyedül a nagy autóval volt probléma, mert a targonca nem bírta felemelni a súlya miatt, különben azt is megcsinálom simán. Igaz, így is egy részét nekem kellett, de kicsit megemeltem, és aláfeszültem, meglett, hogy másnap vigyem műszakira. A szerelő nem csinálta meg, zsivány volt. Mondjuk, nem is kért sokat, de ettől még szemétnek tartom, mivel azt mondta, megvan csinálva minden. Nem volt. Én meg szívtam vele, 1 hét szabadság, szakadó eső, foglalt emelő, nem fért bele. Így szabadság után mindjárt azzal kezdtem hétfőn, hogy este 10-ig bújtam alatta, hogy reggel vihessem. De meglett. Hát, most majd nem viszem ezt se szerelőhöz többet, így meg tudom csinálni magam is. Szívás, mert fetrengeni kell alatta, nincs hely, és potyog minden a képembe, de akkor is megcsinálom. És tudom, hogy nem lesz vele baj egy darabig, mert meg van csinálva. Majd ha még több ilyen ambíciójú, gondolkodású fiatal lesz, akkor javulni fog a helyzet is. Sok tapasztalatot, és sikert a szereléshez is.
mthqwork
mthqwork Hónapja
@Po Ja Pedig (mondom ezt informatikusként) szerintem abban van az igazi kihívás / siker. Szívesebben szerelem hozzáértő barátokkal az autót, mint szervizbe vigyem.
Po Ja
Po Ja Hónapja
A mai fiatalok igen nagy része nem akarja a kezét összepiszkolni. Ezért is vannak problémák szaki téren.
Ádám Bartos
Ádám Bartos Hónapja
Milyen robbanótér? Milyen robbanás? :D
Whistle
Whistle Hónapja
@adam danyi A "kartel" ebben az esetben teljesen helytelen, hiszen az mást jelent. A "gardánról" ne is beszéljünk (Cardano, olasz orvos, fizikusról kapta a nevét.) A garden tengelyig ne jussunk azért el :) A hajtókar nem helytelen, csak nem elég szakmai, de annyira elterjedt, hogy a szakma is így használja, hasonlóan a főtengelyhez. (Forgattyús tengely). A robbanás égési sebessége nagyságrendekkel nagyobb, mint a komplimált gáz égési sebessége egy égéstérben, így nem beszélhetünk robbanó motorról, hacsak nem rendellenes, detonációs az égés. Ezért helytelennek gondolom a robbanómotor használatát, hiába elterjedt a "fékolajhoz" hasonlóan. A deklire is vagy magyar kifejezésünk. (deckel = fedél, fedélzet). Én sem ugrom le a hídról, ha hallom, de érdemes ezeket tisztázni, aztán használja mindenki belátása szerint, én is így teszek :)
adam danyi
adam danyi Hónapja
@Whistlekartel vagy karter akár félre is lehet hallani azt az egy betűt, de mi a helyzet a hajtókarral? Az már félreérthetetlen, és Péter szinte kizárólag a "hajtókar" szót használja. És? Von le bármit a szakmai tapasztaltából, tudásából, alázatából? Szerintem nem, és ezzel már vissza is jutottunk a "robbanás"-ra, mint köznapi nyelven teljesen általánosan használt kifejezésre.
Whistle
Whistle Hónapja
@adam danyi Azért Péter soha nem mondana karterl-t karter helyett. Vannak már a nyelvezetbe nagyon beépült dolgok, még akkor is ha nem teljesen szakszerű. nehéz megtalálni egy ilyen videónál, az egyensúlyt, hogy ne tűnjön az ember okostojásnak, de azért szakmailag se lógjon ki. Jó példa erre a tüzelőanyag. (Benzin, gázolaj, LPG...stb.) és az üzemanyag közötti különbség. Üzemanyag pl. a hűtőfolyadék, vagy a fékfolyadék is, mégsem használja senki sem "helyesen". Szerintem ezt te sem. Nekem sem jön a számra, pedig tudom, hogy szakmai szempontból ez a helyes, de annyira elterjedt már, hogyha üzemanyagra gondolunk, akkor hajtóanyagra gondolunk, hogy meg kell erőszakolnom magam, mikor erről beszélek a szakmának.
Ádám Bartos
Ádám Bartos Hónapja
@adam danyi de az átlagember is megtanulhatná végre valahára, hogy belsőégésű motorok vannak az autókban, nem robbanók. Nem mindegy, hogy előre haladsz, vagy tolatsz. Frankó lenne, ha robbannának xddd Az acél motorblokk meg... öntött vas lesz az. De ja, valóban nincs sok különbség élet és halál között :D
adam danyi
adam danyi Hónapja
közérthetőbb a robbanás, mint az égés. ha égést mondott volna, akkor még a végén mindenki a kigyulladó bmw-kre gondolna :D ha feltűnt volna, nem az áramlástan tanszéken ülünk, hanem átlagember számára köznyelven magyaráz. Havassy is simán hajtókarozik, meg kartel-ezik, ha Te tudod, hogy az valójában hajtórúd és karter akkor azt jelenti, hogy jobb vagy nála?
Gery King
Gery King Hónapja
Már bocs, de ha én tudnám, hogy filmezni fognak, akkor nem a mocskos dugattyúra fogom visszahelyezni a mocskos kesztyűvel az új gyűrűket 🤷‍♀️
Gery King
Gery King Hónapja
@Whistle Bocs, de minimum értelmes emberrel szeretnék vitázni 🤷‍♂️
Whistle
Whistle Hónapja
@Gery King Te írtad, hogy ha tudod, hogy filmeznek, akkor nem a mocskos... Szóval, csak azért, mert filmeznek? ha nem filmeznek akkor összerakod (szerinted) mocskosul?
Gery King
Gery King Hónapja
@Whistle Te meg miről beszélsz?,,, te filmezed?,,, te rendezted?,,, ha nem tűnt volna fel, nem érdekel a nézők véleménye!
Whistle
Whistle Hónapja
De, ha nem filmeznek akkor meg jól van az úgy? :) Akkor nem mindegy? Egyébként olajos volt, amit lehet mocsoknak is nevezni, de a nem szennyezett, koros, koszos, akkor legyen ilyen és ne száraz.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos Hónapja
Azt a JAG-ot értem (valamennyire), de ezt a sokezerszám készült nyugati "trabantot" inkább eldobni kellett volna. Pont azér' mert az előző tulajdonosai ELHASZNÁLTÁK! (ritka? NEM!, speciális modell? NEEEEEM! családi örökség? az SEEEEEEM! megveszi a gyár múzeuma? ezt a mocskot (bocs!) kizárt! stb) (lesz sokért egy öreg tucatjárműved, aminek a piaci ára ALATTA lesz a ráköltött/ráfordított összegnek)
Tamás Kovács
Tamás Kovács Hónapja
@Kránicz Lajos Megpróbálom közelebb hozni Önnek a mi álláspontunkat, egy példával. Nekem is van egy huszonéves autóm, tucatautó, az a kategória, amelyre Ön szerint nem érdemes költeni, mert nem egy ritka oldtimer stb., stb.. Az elmúlt két év leforgása alatt én is azt a nagyságrendileg egymilliót költöttem három nagyobb tételre, a kisebb javításokon és az olajcseréken kívül: motorfelújítás, futómű és fékfelújítás, karosszéria munka. Ezért az összegért tehát lett egy nullkilométeres motorom, nullkilométeres fékem, futóművem, és rozsdamentes karosszériám. Pontosan ilyen paraméterekkel nincs a piacon autó, nemhogy az Ön által mondott "harmadáért", de a harmadának a háromszorosáért sem.
Marcell Szilvásy
​@Kránicz Lajos Ok, mondom, mutasd azt az autót, ami 4-5-600 ezerért még évekig jó lesz különösebb hozzányúlás nélkül. Ne csak ne rohadjon, de legyen benne egy potenciálisan tartós motor is, tartós futómű, nem megreccsenő váltó, nem beszaró elektromos dolgok. Jah és még legyen hozzá az alkatrész is olcsó, ha mégis kéne.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos Hónapja
@Marcell Szilvásy lehet akár hároméves is ha egy rozsda Boglya mint az anti féle okádék
Marcell Szilvásy
@Kránicz Lajos Egyébként mutass vagy mondj félmillióért egy fiatalabb autót, amiben van ráció és nem egy ótvar "chevrolet"/daewoo, vagy valami hasonló ipari hulladék. Kíváncsian várom.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos Hónapja
@Marcell Szilvásy szerintem meg ti nem értitek. Anti közel 1 milliót elkölt erre az ótvarra aminél jobbat vehetett volna a harmadáért. A többi magyarázkodàs.
Csaba Balogh
Csaba Balogh Hónapja
Nagyon szimpatikus a szaki és látszik hogy Ő tényleg tudja a szakmát.. Teljesen korrektül és sallang mentesen elmondta hogy mit miért csinál..😀
T/A
T/A Hónapja
Ezekkel a megjegyzésekkel kapcsolatban kaphatnánk kis follow-upot az ismeretszerzés érdekében, ha már megosztottátok velünk a javítási akció részleteit ilyen nyílt és őszinte formában? 19:29 "látni egy kis [] gőzölgést a motortérből, melegszik [] az összefogdosott kipufogó, hővédő lemez, mosószerek most égnek le róla, tehát ez semmi problémát nem jelent" 20:20 "és amíg a motor ilyen otthonosan füstöl mint egy jó kis kályha" Köszönöm előre is.
F R
F R Hónapja
Én nem értem mi a kérdés. Elmondta a szaki, hogy leégnek a szennyeződések a kipufogó csonkról, az egész motorról. Az füstöl ha erre voltál kíváncsi.
T/A
T/A Hónapja
​@Karesz Csernus Én is ezt kérdeztem a füstről.
Karesz Csernus
Karesz Csernus Hónapja
Mi van?
István Kollár
István Kollár Hónapja
A munkadíj korrekt de az anyagból levonhatsz kb 40-50 %-ot pl az említett hidrotőkét(szelepemelőt) 1500-1600/db áron megkapod méghozzá prémium minőséget,ha nincs kedvezményed akkor 1900 de vehetsz 1000-ért is a polc aljáról.:))))
Peter Ellenbacher
@* Robin tudom(csak idöközben elfelejtettem), de kb 15eve viszem az alkatreszt(, vagy magam csinalom)
* Robin
* Robin Hónapja
@Peter Ellenbacher Már mindenhol az alkatrészen keres a szerelő, ezért is van az sok helyen hogy vitt alkatrész esetén a munkadíj duplázódik
Peter Ellenbacher
mar teljesen elfelejettem, hogy a szrvizek hogy szamolnak. alkatreszt enyhen szolva sokaltam munkadijat meg inkabb keveselettem
Máté Kányási
17:30 bocsánat: dehogy amperóra! Az indítóáramot Amperben [A] fejezzük ki, itt az Amperóra [Ah] a kapacitás mértékegysége. Ezt számolja ki az akkuteszter a kapocs feszültség és az akku belső ellenállása figyelembe vételével. Tehát a 12V 45Ah 400A (EN) azt jelenti a matricáján: 12 Voltos indító akkumulátor 45 Amperóra kapacitással 400 Amper maximális hidegindási képességgel EN szabvány szerint mérve
Péter Apágyi
Péter Apágyi Hónapja
Ügyes vagy
Tamás Kovács
Tamás Kovács Hónapja
@Ádám Szarvas Nem belekötött, és főleg nem csámcsogott egy tévedésen, hanem közölt egy tényt.
Máté Kányási
@Ádám Szarvas szakmabeliként tapasztalom, hogy ezt sokan a kollégáim közül nem, vagy pontatlanul tudják, annak ellenére, hogy ugyanúgy tanulták az iskolában, mint a pl dugattyúgyűrű vagy a főtengely csapagy illesztését. Persze nem lehet mindenki minden területen ugyanolyan erős, ezt aláírom. Éppen ezért írtam ezt ide, hiszen ez egy oktató-ismeretterjesztő jellegű video, legyünk hat pontosak. Nem kötekedésből vagy “csámcsogásból” - tisztelettel
Ádám Szarvas
Ádám Szarvas Hónapja
Egy több mint 20 perces videóban hogy lehet egy ilyenbe belekötni? Tévedni emberi dolog, csámcsogni rajta már nem.
Máté Kányási
A régi egyszerű autók.,. Ez a mondás, Anti, akkor született, mikor bejöttek az injektoros motorok (E-Kadett, Astra-f, főleg ecotec). Onantól áhítozik az ember az olyan autók után. Ez már nem tartozik azok köze
Whistle
Whistle Hónapja
@attila csepregi Igen, bár az is a dugattyúprobléma miatt volt. A 8 szelepes megölhetetlen konstrukció, annak még ilyen bajai sem voltak, ahogy mondod. (Bár a szelepfedelet ott sem sikerült tartósan tömíteni :)
attila csepregi
attila csepregi Hónapja
@Whistle Igazad van,ha nem is konstrukciós gondok,de egyéb problémák voltak vele bőven.Autószerelőnél dolgozva amiket láttam,mind brutális kartergázzal,a 601-es Trabimat megszégyenítő füstel üzemelt.Hamarabb kikoptak felénk,mint a 8-szelepesek és a dízelek.Azokból még van 4-5 darab amiket csinálunk,Ecotecet már kb.3-éve nem láttam.
Whistle
Whistle Hónapja
@attila csepregi én is leírtam egy másik video alatt, hogy a dugattyú problémák miatt új korában is sok olajzabálós volt, ez persze megengedhetetlen. de itt sem konstrukciós baj volt, hanem anyagminőség elsősorban. De ennek ellenére egy jól felépített, átgondolt, könnnyen szerelhető mtor. Nincsennek benne eszement dolgok, nem kell hozzá egy rakás célszerszám. Az olajfogyasztás megszűntetése után (mondom, ez óriási probléma volt anno), ami egyszer rendbe raktak, aztán 20 évig elment. Kis fogyasztású, elegendő teljesítményű, nagy sűrítésű, különösebb karbantartást nem igénylő konctrukció. Nem érzékeny az olajra, nem tömődnek el a járatok, a hidrók is csak szennyeződhetnek, de tönkre ritkán mennek, a vezérléssel nincs baj, ahogy az olajnyomással, csapágyazással, pumpával sem. E miatt sem hajlamos kopásra. Olajszivárgási problémái szoktak lenni, de nem dől belőle, csak 2-3 évente cserélni kell benne 1-1 tömítést. Igazából ezekre gondoltam.
attila csepregi
attila csepregi Hónapja
@Whistle Nem szeretnék okoskodni,de ez az első generációs Ecotec minden csak nem jól felépített.Sajnos ez egy konstrukciós csőd😞
Whistle
Whistle Hónapja
Dehogynem, ez még egy pofon egyszerű, jól felépített motor. Átlátható, könnyen javítható.
Zoltán Répás
Zoltán Répás Hónapja
A Szaki egy zseni! Bármennyit kifizetnék Neki, ha Ő újítanál fel az én motoromat is!
Po Ja
Po Ja Hónapja
@Zoltán Répás Hidd el, vannak, akik rugóznak rajta. Egyszer meghirdettem egy fúrógépet, és azon hümmögött a tag, és alkudozott, kb a felét se akarta érte adni, mert nincs hozzá garancia. Ezek a gépek nem romlanak el a cégnél se a garancia idejének duplája alatt. 2 év gari, de sokat is vannak használva. Szóval, megéri. de itt nem erről volt szó, hanem azt gondolta, hogy kenyérre kell, vagy borra, és majd megkapja. Hát, tévedett. Az új autókra is adnak garanciát, többnyire annyit, hogy alatta igen ritka, ha elromlik. Bár, sokszor hallom, hogy visszahívnak, vissza visznek meghibásodás miatt egész szériákat is. Ott jó, ha van garancia. Egyébként a felújításoknál sok esetben nincs, vagy ha adnak, akkor különböző feltételekkel, és erősen magas áron. ha esetleg valami baj van, akkor is megéri nekik. Nem véletlen van ez így kitalálva. És ha netán valami történne, akkor is megmagyarázzák, hogy nem megfelelően volt használva, és emiatt romlott el, erre nem érvényes a garancia.
AutoScope Bosch Service
@Zoltán Répás és mindenkinek, még egyszer: Természetesen az elvégzett munkára, annak minőségére, a gépműhelyi munkára garanciát vállalunk. A kolléga megjegyzése arra vonatkozott, hogy mivel a henger nem lett fúrva, így az olajfogyasztás megszünésére nem vállalunk garanciát!
Norrisz Csak
Norrisz Csak Hónapja
@Zsolti H az én autószerelőim adnak garanciát!
Zoltán Répás
Zoltán Répás Hónapja
@Norbert Kiss Én is el tudok képzelni mindent, hidd el! Jót is meg rosszat is a legnagyobb szakikról is! Igazad van, valóban nem volt még rosszul összerakott motorhoz szerencsém! Meg nyilván ne is legyen és senki másnak sem! Egy biztos, h a garancia fogalma, mint olyan rám nincs akkora hatással, mint másokra! Nem szokott szempont lenni soha sem! És emiatt nem is csinálnék belőle problémát, ha velem történne valami kellemetlenség! Egyébként a videóban zajló történethez szorosan kapcsolódik az a tény is, h nem járt garancia a javításokra! Emiatt alakult ki a vita! Ha azt nézzük kicsit mindenkinek igaza volt! De a gari ebben az esetben nem járt! A fél milliós vagy afeletti motorfelújítást semmilyen élethelyzetben sem vállalnám be!
Norbert Kiss
Norbert Kiss Hónapja
@Zoltán Répás Mert még nem raktak össze motorodat szarul. Olyan alapvető dolgokat képesek elrontani bátor (állítólag szak) emberek, el se hinnéd. Olyankor nem árt a garancia, ha több kárt csinált, mint amibe az egész melója került...
And Saa
And Saa Hónapja
A főtengelyt is szokták ilyenkor cserélni mivel nő a kompresszió és így sérülhet a főtengely.
B M
B M Hónapja
Meg - gondolj bele - az első részben, amikor kompressziót mértek, ott sem voltak egységesek az értékek (fejből mondom: 9, 12, 11?) Aztán simán elment vele az autó, főtengely sérülés nélkül. 1 síkolás amúgy nem csinál a gyárilag 10-es kompresszióból 14-est, annyit nem marnak le az anyagból.
Whistle
Whistle Hónapja
@Rigó Fütty Igen, különösen dízeleknél, a benzinesek kevésbé érzékenyek rá. Nem okoz semmi problémát, ha le van kaszálva a hengerfejből 1-2 tized.
Rigó Fütty
Rigó Fütty Hónapja
Ha jól tudom több métervastagságú hengerfej tömítés is van, azokkal lehet kompenzálni ha kell!
Whistle
Whistle Hónapja
Ha gyári előírás szerinti tűréseken belül van, azaz nem kopott, természetesen nem szokták. Jól is náznénk ki...Legjobb esetben is csak köszörülik túlméretre, ha van rá lehetőség.
Máté Kalácska
Dehogy kell...
Tamás Kiss
Tamás Kiss Hónapja
13:28-nal a szelepfedel mosas meg motor osszerakas kozt mi az a masfel kilo tarja- vagokep?😄
Csaba Ispán
Csaba Ispán Hónapja
Ott én is felhúztam a szemöldököm, ki is zökkentett a ritmusból. :-D Vehettem fel újra a fonalat, pedig hogy ráhangolódtam a nyomatékkulcsos csavarmeghúzásra...
Karesz Csernus
Karesz Csernus Hónapja
Ki tudja.
Tamás Kiss
Tamás Kiss Hónapja
@Zsolt Lehoczki értem én... de annyira nem illett oda hogy makdnem bep@saltam a rohogestol😄
Zsolt Lehoczki
Zsolt Lehoczki Hónapja
Készült az ebéd. Múltkor bográcsos vágóképek voltak.
Dávid Nagy
Dávid Nagy Hónapja
Ha téve szelepszár szimering csere és ezzel kapcsolatos gépmunka került volna száz ezer forintba le és felszerelés vezérlés csere nem is volt benne az árban inkább vettem egy másik autót.
Dávid Nagy
Dávid Nagy Hónapja
@Po Ja Utána jött volna a katalizátor csere váltó sem volt a helyzet magaslatán.
Po Ja
Po Ja Hónapja
És kifizettél majdnem 100 ezret az átíratásra, eredetvizsgálatra. ÉS ki tudja, a másik autón mit kell javítani. Ezt az opciót nekem is javasolták már régebben, vegyek egy másikat. Hát, én pedig inkább ráköltöttem az átírás és egyéb költségeket, abból jó lett. Egy sokkal rosszabb állapotút se kaptam volna 100 alatt. Szóval, nem mindig éri meg a csere.
Stefan
Stefan Hónapja
15:58 -- ennél szebben nem is fogalmazhatta volna az úr. :D Semmi cifrázás, na mindegy. :D
Martello
Martello Hónapja
Nekem tetszik a "szaki" sallang és rizsa mentes tudása, érthetően korrektül adja a válaszokat amit meg is mutat 👍🙂
Tomas Russell
Tomas Russell 25 napja
@Remington Tanner Yea, I've been watching on Flixzone for months myself :)
Dominik Devin
Dominik Devin 25 napja
@Remington Tanner Yea, I've been watching on Flixzone for since december myself :)
Remington Tanner
pro trick: watch movies on flixzone. Me and my gf have been using it for watching a lot of movies during the lockdown.
Karesz Csernus
Karesz Csernus Hónapja
@Martello köszönöm.
Martello
Martello Hónapja
@Karesz Csernus A videó végén amikor elmondja a "szaki" nincs garancia erre a munkára..(ami igaz) Utána még van egy hosszabb mondat amiben elmondja milyen feltételekkel lehetséges a garancia 20:02-től 🙂 Legyen szép napod! 🙂
Peter Wachter Saghy
Minden szerelö ilyen alapossaggal, nyugodt szakertelemmel dolgozna, lehet nem gyomorfajassal vinne az ember a kocsijat szervizbe. Borzalmas amit sokszor joval dragabban "szakszervizek" müvelnek.
Cat Charmy
Cat Charmy Hónapja
Kezdjük ott hogy nincs szakértelem, és akkor jön az anyázás, elrontják ami jó volt, össszekókányolják, aztán kitalálják hogy más is szar volt, hogy valami nyereségük is legyen. Elcsúsznak a határidővel. Sokan sajnos ilyenek. Te, mi meg fizethetünk a szarért
Zsolt Zombory
Zsolt Zombory Hónapja
Akkor nem lehetne minden nap 2 katára valót össze keresni
Karesz Csernus
Karesz Csernus Hónapja
@ocsi Borcsok És a lába is büdös. :)
Peter Wachter Saghy
Ebben az a szomoru h a legtobb még ennyre se kepes. Fogadok h a legtobb helyen el se mostak volna a szivosort, nem csereltek volna rajta tomiteseket es igy tovabb...
ocsi Borcsok
ocsi Borcsok Hónapja
@Laca és még a kesztyűje is csupa kosz,és valószinű fogat se mosott..teeeee fotelharcos
Quagmire HU
Quagmire HU Hónapja
Már ideje volt.... Ahogy Karotta mondta meg jó páran akik meg fordultak a műhely porn-ban inkább költ rá sok száz ezret az autóra és tudja,ismeri az autó egész életét mint inkább vesz ugyan annyi pénzért egy időzített bombát és rá költi a 2-3x-s árát de még akkor sem biztos hogy autó lesz belőle..
Zoltán Zelenák
Pár évet én is tervezek még B Vectra Caravannal. Bár az esztétikuma hagy maga után némi kívánnivalót,de műszakilag igyekszem frissen tartani. Mondjuk az esztétikum is most fog kapni némi frissülést.
Andras
Andras Hónapja
A 6gen civicemen ugyanez a művelet 100000-be került egy vidéki szerelőnél 3-4 évvel ezelőtt. Annyi, hogy a vezérlés nem lett cserélve, mert még elég új volt.
Norrisz Csak
Norrisz Csak Hónapja
2.5 v6 b2 vectra motort mennyiért újítana fel?munkadíj
Róbert Petra
Róbert Petra Hónapja
Feri bácsinak fasza ki van azzal a maszkal. :-D
Zoli Ács
Zoli Ács Hónapja
nem csak neki!
MetalTrabant
MetalTrabant Hónapja
Kinek nincs? :)
Karesz Csernus
Karesz Csernus Hónapja
Alig kap levegőt. Azt hittem a végén megfullad.
ocsi Borcsok
ocsi Borcsok Hónapja
🤣🤣😷😷
Gerrard Steven
Gerrard Steven Hónapja
ki
Kevin Koroknay
Kevin Koroknay Hónapja
Sok bakker ülhet egy motort visz a hozz. Ni a hal állból köz benn össz e koszol. Lyuk vele a kezeinket, rengetet időt veszt eget tűnk el és a környezetnek is ártunk vele. Fel ujj itt áss, sufni tuningol ás helyet minden képen vásároljunk inkább új gép kocsit lehet. Ő leg hybridet vagy elektromosat. Kény elme s hal adó szellem mű, elegáns meg old. Áss.
gss fiokja
gss fiokja Hónapja
Ha van hozzá kapcsolatod magyar autószerelő tankönyvet fogsz még írni, és nagyon szépen megélsz belőle.
Robert Nagy
Robert Nagy Hónapja
Köb üki te vagy az?🤣🤣🤣
Kevin Koroknay
Kevin Koroknay Hónapja
@Ádám Horváth Hagyj aj abba a trollkodd áss. T és szólj jón hozz á a témához.
Ádám Horváth
Ádám Horváth Hónapja
@Kevin Koroknay trollkodás 10/10😂✌️
Kevin Koroknay
Kevin Koroknay Hónapja
@Csaba Pálfi Úgy ért ti démont ti dízel?
András Bence-Kiss
1,3M volt nekem. 4 henger, dízel, 2l
* Robin
* Robin Hónapja
@A Béla Nem annak indult :) volt már BMW-m egy pár és szerettem is, de az N47-es motor tényleg katasztrófálisan tré lett, 200 ezer km után időzített bomba lesz a vezérlése meg ugye a műanyag EGR részek amitől híresen leégnek sok esetben:) A legelfogult Ős BMW-sek is megmondják, hogy szar
A Béla
A Béla Hónapja
@* Robin Hát ez szokásos bmw fikázásnak indult - mert csak az lehet a szar, más semmi - nem jött be.
András Bence-Kiss
@* Robin opel insignia 2010, 160Le dízel (azzal a kiváló olajpumpa tömítéssel, ami egy idő után bármikor feladhatja, és onnantól indul a visszaszámlálás). Egy igazi műremek :'(
* Robin
* Robin Hónapja
@András Bence-Kiss Ez nagyon N47 BMW motornak hangzik 😃 láncszakadás után
Matygate
Matygate Hónapja
subaru?
Zsolt Köhler
Zsolt Köhler Hónapja
"...a robbanótér. Mármint az égéstér, ugye? ... Igen."
Zsolt Pittmann
Zsolt Pittmann Hónapja
Meg elhangzott a robbanó motor is.. "szép" is lenne, ha robbanna. :)
mgergo76
mgergo76 Hónapja
Gépész tanárom sulykolta belénk, hogy belsőégésű motor! Ha egy motor robbanó, akkor fusson ki-merre lát.
Következő
Awkward moment! 😳😅 #prank
0:10