Sötét

Minden autós rémálma: LAKATOLÁS! 

Feliratkozás
Megtekintés 56 E
98% 12 000 125

Az Astra motorját rendbe hoztuk, a másik probléma a rozsda volt a szokott helyeken, így a sárvédő íveken és az első taposólemezeken. Misi, az Avalon Bosch Car Service munkatársa vette kezelésbe a bódét, bár azt tudni kell, hogy ezt a partneri viszony miatt vállalta, az Avalon már nem foglalkozik idős autókkal, inkább biztosítókkal elszámolható karosszéria javításokat végez. Ez a lakatolás most nem a restaurálásról szól, hanem a rozsda eltüntetéséről, az autó biztonságosabbá tételéről szól. És Misi a fémmunkát elvégezte, de a gittelés és fényezés a mi dolgunk. Szép nem lett, de lemez már nincs pőrén, a többit megoldjuk, ha már mechanikailag stabil az autó. Szép kaland lesz.A videót a Bosch Elektromos Kéziszerszámok divíziója támogatta, a Bosch GEX 40-150 Professional excentercsiszolóról az alábbi linken tudhatsz meg többet: www.bosch-professional.com/hu...

Közzététel:

 

2021.júl. 5.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
Totalcar.hu
Totalcar.hu 21 napja
Szervusztok, Nem, sajnos tényleg nem tudunk fényezni, de ez az Rulettastra lényege: próbálkozunk, tanulunk, néha sikerül, néha nem. Természetesen nem marad így, hiszen ilyen munkát mi sem szívesen látnánk az autónkon, de a rövid távú célok miatt egyelőre a burkolt lemez a lényeg. Hamarosan folytatjuk.
Ko Ad
Ko Ad 8 napja
Mutasd meg a gusztinak ezt a melot es tobbet szoba sem al veletek. Avalonnak jo reklamot csinaltatok. Meg egy muhely ahova autot lakatolni ne vigyen az ember. Ugyesek vagytok.
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 12 napja
@Ákos Romhányi erre van a controllpuder, fekete finom por amivel bepacsmagolják a felületet. Csiszoláskor kiad minden hibát, vagy élet. Vagy matt feketével nagyon enyhén beködölöd és pár másodperc után csiszolhatod.
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
@Ákos Romhányi Bizony :) megvan a trükkje, de nem bonyolult. Kis üveglapra teszek 1000-2000-es papírt. Azzal két óvatos húzás úgy, hogy a súlypont ne a szűz felületre essen, de a vonalra lehetőleg és tökéletesen eltűnik a határvonal. Ezzel szépen össze lehet hozni a felületeket, nem lesz lépcső, és nem hullámosodik be ha ügyes vagy. (nem elsőre sikerült nekem sem) Ha puha csiszolóló tömbbel csinálnád akkor természetesen behullámosodik a festék lépcsőnél. Ha egyben van a felület akkor 2500-3000-es polírpapírral simogatok egyet hogy egyben legyen a felület, polírpaszta és hacsak nincs árnyalat eltérés akkor nem tudod hol a határ. Másik trükk hogy a kaszni él hajtásait nehéz összehozni. Könnyű hullámosra csiszolni a kis szögeltérés miatt minden apró hiba hatványozottan jelentkezik. Oda direkt jó ha éles határt csinálsz maszkolószalaggal él vonalát, utána ugyan így lecsiszolod és tökéletesen egyenes lesz. (már amennyire a maszkolószalag az volt) De ahol lehet én is a ködöléses határt szeretem, de én csak saját autóimat javítgatom, azon meg főleg a karcok, kis méretű hibák a jellemzőek, amire az nem praktikus szerintem.
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
Ja és ha még elfogadtok egy tanácsot. A festékes boltba vigyetek egy eredeti fényezés darabot (akár az egész kocsit) nekem ahhoz igazították a gyári RAL színt, mert még azon belül is eltérhet. Durva hogy még a fehérből is mennyi árnyalat van, és még én is láttam a különbséget mindegyik között. Ha így keverik ki, akkor nem lesz különbség. Persze a végén érdemes átpolírozni, hogy egyben elegyen a felület. Másik hogy a fényező pisztolyt ne kis szakaszokon rángasd, úgy garantáltan foltos lesz, narancsos és megfolyós egyszerre. A helyes pisztolykezelés hogy egyenletes sebességgel egy mozdulattal, egy irányba, egy távolsággal húzod végig a felület felett. Ha lehet akkor a festéket már a maszkoló papír felett indítsd, ha nem lehet, akkor meg a levegőt indítod csak és a festeni kívánt felületnél nyitod a festéket rá, amikor már egyenletes a kezed mozgása. A távolság és mozgási sebesség megtanulása a nagyon kritikus, mert azon múlik hogy narancsos vagy megfolyós lesz a felület. A profik azok látják a szórás pillanatában, hogy mennyire sok vagy kevés a festék és ehhez hangolják a mozgásukat. Én nem vagyok profi, ezért nem látom, de azt tudom hogy először mindig kevésnek tűnik, és narancsosnak tűnik, de ki kell várni hogy kisimuljon a festék, nem szabad rámenni, mert amikor azt hiszed hogy jó, na akkor folyik meg tutira :D Ha elcseszted inkább töröld le hígítós ronggyal és kezd elölről. Ilyen kis felületen ez nem olyan komplikált. (szöszöket ne hagyj rajta) Ha lesz egy kis hiba a fényezésen. Nagyon enyhe folyás, vagy narancs az nem gond, ki lehet polírozni. Az kevesebb meló mint mindig mindent tökéletesre fújni a sufniban, tudás nélkül. Ja és használj megfelelő oldószerre való gázmaszkot, hogy ne szívj be az oldószertől, meg ne tüdőzd le a festékködöt. Nem egészséges, meg a gumikesztyűt is csak javasolni tudom, bár az a te bajod, de egyszerűbb a gumikesztyűt levenni mint oldószerben kezet mosni.
Ákos Romhányi
Ákos Romhányi 20 napja
@Laci Kéri a vonalakat mikor lecsiszolod, látod, hogy egyenes lett a felület?
Balázs Pálfi
Azt kérem mondja el nekem valaki, hogy manapság miért nem divat a normális maszkolás, takarás? Én is most hoztam el a fényezőtől (35 000Ft/ elem...) az autóm, minden össze-vissza lett fújva. (a tárgyelem fényezése jól sikerült, de a környezet...) A tükröt, ablakot fél napig takarítottam, mert homályos volt pl. Pormentesen, tökéletesen kitakarítva vittem direkt oda az autót, hogy lássák nem vagyok egyszerű, igénytelen, hátha vigyáznak a belső térre is. Hát nem, csiszolópor a szőnyegen, ülésen, kormányon (erre van megfelelő védőfelszerelés minden normális műhelyben.). Dobbetét összefújva, nem sikerült két patentet kiszedni és félrehajtani az ívet... Itt sem értem miért kellett visszarakni a lökhárítót, pont az ív aljára nem tud elég festék kerülni, ahonnan szintén könnyen indul a korrózió. /(15 évig márkaszervizekben dolgoztam, voltam műhely- és vevőszolgálat vezető is)/
Barnás Fodor
Barnás Fodor 9 napja
De most enek a ganyolasnak mi értelme?
Ko Ad
Ko Ad 10 napja
Peremezo fogo? Minek. A hegesztes minosege botrany. Javito ivet pedig nem ra, hanem ala rakunk mindig. A tetot is forditva epited a hazadon? Oke nem draga auto es foshulladek dehat meg lehetett volna azt tisztessegesen is hegeszteni.... udv egy tenyleg karosszeria lakatos.
birdmiata
birdmiata 11 napja
Na ez a "Gittegylet"... :)))
Nils Holgerson
Nils Holgerson 15 napja
Bölcsöt hegeszteni?
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 15 napja
Tyű ha... azért legközelebb szakemberrel is konzultáljatok..csereszervízben ne akarjatok klasszikus javítást.
tama rama
tama rama 15 napja
Egyezményesen mindenki bekeni szarral és gurulhat tovább :D
Balogh Sándor
Balogh Sándor 16 napja
Ezt hívják gányolásnak!
Ferenc Balogh
Ferenc Balogh 16 napja
Nekem ez a heggesztés is csunya 4:58. Sokkal szebben is meglehetett volna heggeszteni és tükör simára becsiszolni flexxel. Nem sokkal lett volna több munka.
Krisztián Nagy
Krisztián Nagy 17 napja
Hàt ez ùgy el lett ba.....va hogy az nemigaz. Inkabb hagytad volna szètrohadni
Zsolt Zombory
Zsolt Zombory 17 napja
Öööö... nem úgy volt, hogy normálisan meg akarjátok csinálni?
arnyekangyal
arnyekangyal 17 napja
Hát megvallom eddig, bár sokan mondták festők/ fényezők, nem tartottam jónak a "hobbimunkáimat"... Mostmár elhiszek nekik. Egyébként ha már így alakult , meglehetett volna csinálni azt hogy friss színnel lefujni az alját mint egy elválasztó vonalat, vagy valami egyedi mintázatot megbujtatni benne, és egyből nem az elmegy kategória, hanem egy egyedi kis polgárpukkasztás és görbetükör a " fényezőszakiknak", de az előkészítésért és aládolgozásért jár a pont :) De hogy így alakult valami igényes "hanyag elganciát" belevinék a festésbe mindenképp :) Úgyis fényezőműhely lesz a vége.(vagy megtetszik úgy, és nem :D ) :)
Balázs Albrecht
A műhely is profi.. Az előkészületnél amikor csiszolja le a cuccot, az összes reka be megy az utastérbe.. A fényezésről ne is beszéljünk..
Tamás Molnár
Tamás Molnár 18 napja
Misi fehér Vw Sharanja is kérne egy kezelést !!!! És bár tudjuk, hogy a shuszter cipője mindig lyukas!!
eizo monitor
eizo monitor 18 napja
Nalam a baloldalon van az elso sarvedonel rozsda, a jobb oldal meg gyari. Semmi rozsda.
Szabolcs
Szabolcs 18 napja
jelenleg 196 kommentet irtak.ebbol 150 hozzáértő.de mikor én keresek fényezőt sehol nem találok.ez hogy a picsába van?
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 8 napja
Vannak még elvétve... csak rossz helyen keresed.
Läszló Gábor Kozma
Jó ez. 80-100.000 huffos autókategória. Jó lenne a javítás után ismét odadobni a Mühelypornóba.. 😀
J. Balazs
J. Balazs 19 napja
Hát ő... Ehhez a festéshez maszkolni volt felesleges... Mert akkor az úgy lett volna oldalhelyes, hogy a matt fekete lökösre is kerüljön, meg a gumiabrcsoncsra, hogy mikor forog menet közben, akkor..... Tudjuk, ismerjük... Persze "jóból mondom"... Vagyis nem rosszból... :)
Dániel Boór
Dániel Boór 19 napja
Amikor az excenteres csiszoló előkerült, már éreztem, hogy baj lesz. Lett is. Hullámos lett a gittelés, nem kicsit. De legalább a rozsdától védve van.
Steve_Brown
Steve_Brown 19 napja
Hát basszus. MHVlog Tomiék jobbat csinálnak.
Steve_Brown
Steve_Brown 19 napja
@ViLLaMVaDaS2 Pont a fehér VW caddy jutott eszembe.
ViLLaMVaDaS2
ViLLaMVaDaS2 19 napja
Háh.. pont ezt akartam írni, hogy T.Ádám és MHV Tomi ennél szebben csinálja, akarom mondani monyákolja.. Lehet, hogy a fehér VW Caddy "fényezését" is a festő úriember követte el?
Imike Radics
Imike Radics 19 napja
Üdv Anti,lakatolassal kapcsolatban,a hátsó rugó tanyerekokat az idő megeszi,el rohad. És kiralyul el tud mászni, extrém esetben rugoval együtt esik ki. Ha parasodiik, ajánlanám figyelmedbe a hátsó csomagtér ajtót,a tömítő gumit kicsit el húzod, akkor kiralyul látszik majd a lyuk :) hátsó szélvédő és és a műanyag takaró között :)
Pellek Industries
Máskor fújáshoz azért vegyétek fel a maszkot (ne az ffp1-et hanem a 3at), meg szemüveget...vagy leginkább teljes álarcot... nem poénból van a döglött halacska a flakonokon, meg a halálfej :)
Dávid Csongrádi
Ezt majd mutasd be egy karosszéria lakatos csoportban :D
Adrian Thomas
Adrian Thomas 20 napja
Buta villanyszerelő vagyok, hobbiból tákolom a kocsimat, azért valahogyan nem voltam kibékülve ezzel a "lakatolással"... hát már nem azért de ilyet tudtam volna tákizni én is... a fényezés szép próba volt de nagyon nagyon sok időt kell szentelni az alá dolgozásnak mivel ha nem sík a felület kb olyan lesz mint ha lehányta volna az ember.
Romhányi Gyula
Romhányi Gyula 20 napja
Hát srácok ez nem lett a szakma csúcsa,de még az alja sem nagyon. 🤙
Pál Városi
Pál Városi 20 napja
Ez tök jó,de ez az autó ér nem kis jóindulattal 200e ft-ot. Csak a javításnak a munkadíjja 3-400e ft. :D
István Ángyán
Így videó alapján annyira nem lett volna gatya a színeltérés, ha nem annyiból állt volna a festés utómunkálata, hogy leszeditek a ragasztást... :D
Misi M
Misi M 20 napja
Ez az egész inkább volt betudható egy gyenge Bosch reklámnak mint bármi másnak. 😁
Zoltán Rózsahegyi
8:52 Mit fogunk használni? -Azt nem tudtuk meg, hogy a cola mihez kellett!
TRM_ NeoOreo
TRM_ NeoOreo 20 napja
A "Hány munkaóra volt?" kérdésre csak nem válaszolt a szaki, csak hajtogatta, hogy mit hogyan csinált.
Róbert Nagy
Róbert Nagy 20 napja
Nos, vannak országok, ahol ez a munka ismeretlen fogalom, mert mielőtt eljutna ide a vas, már bőven újat használnak.
Róbert Nagy
Róbert Nagy 19 napja
@Lasar Salamon Így van. Minél csóróbb egy nép, annál józanabbul tud létezni, ez az igazi környezetvédelem, nem a folyamatos konzumálás.
Lasar Salamon
Lasar Salamon 19 napja
Ja, és amit kidobnak, azt még Mi 20-évig használjuk..............
Zoltán Göndöcs
Nagy atyaúristen. Mint Mucsi mondja, ezt a trágya gány melót. :D Srácok ez úgy őszintén most mi? :D Legalább a maszkolást kellett volna normálisan megcsinálni, a szalagot visszahajtva, hogy ne legyen benne lépcső. Így most gyakorlatilag úgy néz ki mintha sebtapasz lenne rajta. :D
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 14 napja
@Zoltán Göndöcs Köszi hogy vágod! 😜 Nem akarom letiltatni magam... 🤣🤣🤣🤣
Zoltán Göndöcs
@MrKiszoltan74 miiii? 😂 nem értem a végit. 😂😂😂 de mondjuk sejtem.
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 14 napja
@Zoltán Göndöcs azért valljuk be őszintén, ez a szakma totál lmbtékúzása...
Zoltán Göndöcs
@MrKiszoltan74 kár lenne rá elpancsolni a pasztát.
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 14 napja
@Zoltán Göndöcs Na ja!! Jogos... 😝
Erdélyi Dániel
A rozsdaátalakító volt az első lépés, majd alapozó és gitt. Érdeklődni szeretnék, hogy miután visszacsiszoltátok a fémig, nem kellene ilyenkor ismét használni a rozsdaátalakítót az alapozó előtt, hiszen a visszacsiszoláskor azt is lecsiszoltátok nem ?
András Arányi
András Arányi 19 napja
@Pellek Industries ok
Pellek Industries
azt a rozsdára kéne, de ott se ér sokat. Fémig be kell csiszolni, aztán 2k epoxy alapozó és úgy mehetne rá a felépítmény...
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos 20 napja
Amennyiben a végére lesz, annyiért a HAHU legjobb papakocsiját is odaadják! 2x! Szerintem!
János Szabó
János Szabó 20 napja
Igen! Ilyen a drága fényezés, amikor megcsináltatod garázsba utána viszed autófestő szakműhelybe!! És ott megint fizetsz!!
DanaL
DanaL 20 napja
Fontos kiírni 5 percenként, hogy ne hozd ide a sz.rodat mert nem javítjuk.
Dávid Pápai
Dávid Pápai 20 napja
Szakbarbár
Robert Nagy
Robert Nagy 20 napja
Most kenem a reggeli májkrémes kenyeremet,ez elsőre simábbra sikerült mint ez a sárvédőív!🤣🤣🤣😂😂
Robert Nagy
Robert Nagy 20 napja
Te vagy a hőse ennek az Asztrának!😂
Richard S.
Richard S. 20 napja
Én ezt nem mertem volna kirakni, ezen még erősen kellett volna dolgozni.
Istvan Kis
Istvan Kis 20 napja
A lakatolás is csak gányolás volt, toldozás foltozás igénytelen módon normális javítóelem csere helyett. A "fényezésre" meg nincsenek szavak. Jó lenne ha ilyen tartalmakat kerülnétek és nem sugallnátok a nagyközönségnek hogy ez így jó. Súgom halkan ez rohadt szánalmas volt. Üdv egy valódi szakember.
András Arányi
András Arányi 19 napja
Az igazi lakatolás nem szakma, hanem művészet!!!
Mihawk K
Mihawk K 20 napja
Azon a gittelésen végjárhatjuk magyarország domborzati térképét :D
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
Könyörgöm ne a srácokat csesztessük...milyen a gittelés meg a festés....Milyen a hegesztés?
TheSzaboZE
TheSzaboZE 20 napja
Hát ez jó fusi lett.... :(
Balázs Deme
Balázs Deme 20 napja
A normális szakszerű karosszéria munkát összegányoltátok! Ezt hívják tákolásnak!
Balázs Deme
Balázs Deme 13 napja
@Zoltán Nagy Itt most megvillantottad a szakértelmedet a dologgal kapcsolatban! Kevered a szezont a fazonnal! Karosszéria munka = lakatos munka, Fenyezes = gittelés, fillerezés, színrefújas. A karosszéria munka (lakatos munka) szakszerűen el lett végezve az autón.
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
Ez szakszerű karosszériamunka? Ez még taknyolásnak is kevés. Ez a "lakatosmunka" meszebb van a valóditól mint a srácok festéktüsszentése a fényezéstől....
Peti Kovács
Peti Kovács 19 napja
A normális szakszerű lakatosmunka nem itt kezdődik!!!! Ez gányolás!!
A. F.
A. F. 20 napja
Azt a tróger "fényező" munkát bakker :D
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
@Escobar Pablo Ellenben a lakatosmunkának csúfolt taknyolást elvileg szakember követte el.
Escobar Pablo
Escobar Pablo 18 napja
Nem is fényező csinálta.
Daniel Kovacs
Daniel Kovacs 20 napja
A videó 2. fele fizikai fájdalmat okozott 😅
Péter Neubauer
Nekem az elso is...
MKl Patrick
MKl Patrick 20 napja
Igy rohad el minden auto 2-3 év mulva ugyan ott :D
Péter
Péter 20 napja
De lesz rajta friss műszaki :) Viszont ha te meg belemerészelsz rakni egy sportkormányt a sajátodba már rád is állt az NKH és véged :D
javorgergely
javorgergely 20 napja
A fényezés nem lett tökéletes, de mondjatok még olyan magyar mediumot, amelyikben szabad dicsérni a konkurenciánál dolgozót (Csíkos Zsoltot). Már ez is jó. Egyébként, aki ilyen autót vesz/használ nem sokkal többet költ javításra, sőt ...
István Rácz
István Rácz 20 napja
Olyan mintha én taknyoltam volna oda haza 😄
Krisztián Kiss
Krisztián Kiss 20 napja
Hat en videon keresutul lattam h lehet meg ezt gittelni.( Semmi kozom nincs a fenyezeshez.)
Gábor Bakos
Gábor Bakos 20 napja
karosszérialakatos egy szó
Majdnem Kamionos,csak C-m van
Ha már lakatolás! E46-hoz miért nem adnak belső emelési pontot illetve ha létezik külön mi a cikkszáma? Köszi
Majdnem Kamionos,csak C-m van
@Dave 19971011 De amúgy sem ott szokták emelni.Amúgy megnézheted az ajtók alját egy deka rozsda sincs rajta sem a küszöb ajtó felöli oldala is patika.Emelési pont mindegyiken típushiba ez sajnos ilyen,de mindig dícséri aki körbejárja hogy látszik hogy vigyázok rá
Dave 19971011
Dave 19971011 20 napja
@Majdnem Kamionos,csak C-m van Rozsdamentes de nem lehet emelni mert megette a vasoxid az emelési pontot.... aha jó :D
Majdnem Kamionos,csak C-m van
@Dave 19971011 Rozsdamentes,és nem a küszöb hanem csak az emelési pont gyenge
Dave 19971011
Dave 19971011 20 napja
Rozsdamentes kasztni a cikkszáma :D Engedd el... kuka a bódé....
werdnaf
werdnaf 20 napja
lol
Vajda Janos
Vajda Janos 20 napja
Jaj, a sok fotelhuszár. :D
gumicsont
gumicsont 20 napja
Erre csak annyit tudok mondani, hogy az a fél inkább negyed :( Inkább vidd el az egyik felével egy sufni-fényezőhöz, akinek fizetni kell a munkájáért, majd próbáljátok megismételni a másik oldalán az autónak. Én azt hittem, hogy ennél azért magasabb az a léc, amit meg szeretnétek az Astrával ugrani.
bcsvgabor
bcsvgabor 20 napja
A fényezés elég hobbi kategóriás lett, de ennek az autónak mindegy :D jobb, mint előtte. Viszont vannak elég jó videók a neten, hogy pl spray - ből milyen jó végeredményt tudnak elérni. Jó lenne látni egy profi spray munkát (már amennyire az lehet profi) mert a legtöbb embernek csak arra van lehetősége otthon.
tailor13
tailor13 17 napja
@London Trucker Az indexfolyadékosat? :)
London Trucker
London Trucker 17 napja
Ajánlom Chris fix videóit.
tailor13
tailor13 20 napja
Ezzel az erővel barkácsáruházi festőhengerrel is leguríthatták volna, sokkal gyorsabban nem lett volna rosszabb....
Joe Raguza
Joe Raguza 20 napja
Ez egy gány munka...
Ákos Filep
Ákos Filep 20 napja
Ha megijesztenek 1 óra se kell hogy egy 3as golfot kipakoljak teljesen. Ez nem egy hosszadalmas munka. Xd
Tatyi H
Tatyi H 20 napja
A másik hogy arra lehetne alkalmazni egy segédet, akivel rögtön nem az-az óradíj...Oké kell hogy legyen minimális esze hozzá, de mondjuk épitkezel se ugyanannyiba fizeted a segédmunkást, pedig annak is meg kellett tanítani pár alap dolgot...
Béla Varga
Béla Varga 20 napja
Már küldheted a lakatos számát....
Dóra Szegedi
Dóra Szegedi 20 napja
az elképzelés meg a törekvés az nagyon klassz , de a lényeg az megvolt : Tákol a magyar, meg sufni műhely , "meg vizsgára jó lesz " szomorú vagyok......egyébként a buli kedvéért meg lehetett volna csinálni azt , hogy a bal oldalt Ti csináljátok. a jobbost meg szakműhely számlával,,,,,hja kérem az drága.... ezért ilyen sz@rok a magyar kocsik mert mindig van egy fusigarázs ahol "megöcsizik" majd kamu vizsga után újabb két évig billeghetnek az ilyen LÉLEKVESZTŐK az utakon
A nevem Ne kérd
@ViLLaMVaDaS2 Ez egy erős sav, ami bele tud diffundálni a fém felső rétegébe pár mikronnyira. Ugyanúgy, mint a kromofág. Ha nem inaktiválod ultrás vagy szappanos vízzel, akkor nagyon fel tudja gyorsítani a korróziót a lekezelt területeken. Ha a hegesztési varratok közé befolyik az isten nem szedi ki onnan és nem lehet megállítani a folyamatot. Eljátszottam ezt régebben párszor és inkább áttértem a Korantra, a Brunoxot is kipróbálom majd. Az áthegeszthető alapozók is működtek, most cseréltem le egy autón a gyári általam 10 éve foltozott küszöböt Klokkerholm horganyzott javítóívre. Kívül Korant volt, belül áthegeszthető Alvikorr. A belseje csúnyább volt, de sokáig bírta.
ViLLaMVaDaS2
ViLLaMVaDaS2 19 napja
@A nevem Ne kérd Ezt a RO55-ös tönkretételt kifejtenéd kérlek bővebben?
A nevem Ne kérd
Látnád némely "szakműhelyből" mik gurulnak ki (nem mindből). A fényezés meg úgyis szépérzék kérdése egy ilyen autónál, a Ro55-tel már úgyis tönkretette a srác a jó ívet.
Dávid Nagy
Dávid Nagy 20 napja
Autóm 16 éves nincs rozsda ezért nincs mit lakatolni rajta.
Gabor Hajagos
Gabor Hajagos 20 napja
Csak fóliát ne. Fényezést kapjon már a kicsike. Fóliázós videóból már Dunát lehet rekeszteni.
sierraviper
sierraviper 20 napja
Jajjjj!
I DaVka & ReN I
I DaVka & ReN I 20 napja
Ilyen festek arak mellett kar volt kikevertetni a szint. Eljen a very well !
HannibalHun
HannibalHun 6 napja
normális helyeken eleve úgy keverik, hogy figyelembe veszik a kocsi korát. tehát eleve "beleveszik" az öregedést... gondolom árnyalatnyi különbséggel.
London Trucker
London Trucker 17 napja
Pláne ilyen szintű melóhoz. Inkább fújták volna feketére.
Richard Stefanits
A maszkolásnál vannak trükkök, amik nem hagynak olyan durva élet a festék felhordása után. Én ennél szerintem szebbre tüsszentettem az udvaron tikitakipalackból a vackomat. :D
Fan Toma
Fan Toma 20 napja
Cicis nénik a falon, ahogy kell 😀
András Arányi
András Arányi 19 napja
@Robert Nagy Egy igazi szervizhez egy kutya vagy macska is hozzá tartozik.
Robert Nagy
Robert Nagy 20 napja
Műszak utáni stressz levezetéshez!🤣🤣🤣
Lekvár
Lekvár 20 napja
Ha valahol nincs ilyen, az nem egy komoly szervíz...
TheTakacsja
TheTakacsja 20 napja
Hát, legalább tanulságos videó lett, hogy miért ne álljon neki bárki.
Richard Stefanits
De, álljon neki nyugodtan. A tanulás folyamata jár bizonyos áldozatokkal.
Ádám Bende
Ádám Bende 20 napja
Csodálkozom hogy a hátsó rugó tányérok felett nem lett javítva hiszen a videóban is látszódik hogy van ott rozsda bőven.
Carabadesign
Carabadesign 20 napja
A lakatos úriember végig hegeszthette volna a foltokat, mert az úgy a tuti és nem csak szakaszosan! Nekem olyan összecsapott munkának tűnik.
MrKiszoltan74
MrKiszoltan74 15 napja
Ha azon a vékony sávon elhúzza a lemezt,(co-val hegesztve) az egyedül a tapasztalatlanságnak tudható be, még lánggal is gyönyörűen meg lehet csinálni...
Gábor Bilkó
Gábor Bilkó 20 napja
@Laci Kéri nem idegen a folyamat mert 10éve fényezek és lakatolok 😁
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
@Gábor Bilkó Ja, bár a nagyobb hézagokat üvegszálas durva anyaggal illik lehúzni, aztán amikor egyben van a felület, jöhet a felületbe hozás. És persze a kötési időket ha betartja akkor a beeséssel sincs gond, bár itt 1 nap alatt le is lett fújva tuti nem volt meg a kötési idő :DD Egyszer csináltam ilyet én is, hogy pár óra alatt kijavítottam a kocsimon egy feltűnő sérülést hőlégfúvóval szárítva, spray be töltött anyagokkal. (ennél szebb lett) csak aztán a nyaralás végére összerepedezett a festék szóval ilyen antikolt lett a felület XD
Gábor Bilkó
Gábor Bilkó 20 napja
@Laci Kéri bár ahogy nézem a videó végét ez a legkisebb gond 😁
Gábor Bilkó
Gábor Bilkó 20 napja
@Laci Kéri be lehet azt úgy varrni hogy ne húzza meg a lemezt… célnak így is megfelel de így a gitt be fog esni idővel. Persze nem OT vizsgára megy ezért hangsúlyozom hogy célnak így is megfelel 😉
Csaba Kertész
Csaba Kertész 20 napja
Festéktüsszentő Hapcibenőt kellett volna megkeresni egy másik bölcsész helyett 😉
Raisen1992
Raisen1992 20 napja
Ez pont annyira lett szép és igényes mint amikor én életemben először 0 szaktudással nekiálltam a G astrám ugyancsak rozsdás hátsó ívét 'kilakatolni' és 'lefényezéni'. Bár én legalább a gumit nem fújtam agyon a festékkel.. :D
Szántó Patrik
Szántó Patrik 20 napja
Hat en annak idejen az F astram a panel elott a parkoloban, sokkal szebben megcsinaltam😂 amikor eladtam senki nem latta
dideki01
dideki01 20 napja
Mondjuk, ezen még jelentősen dolgozni kellett volna, hogy elérje a középszar szintet...
Ko Ad
Ko Ad 10 napja
Es meg finoman fogalmaztal.
London Trucker
London Trucker 17 napja
És én nevezem a saját javításomat letüsszentésnek... Ehhez képest fényzhetnék Ferrarikat. Körbemaszkolva az egész, semmi lakk, összepolírozás vagy valami... 2 napja különbül tüsszentettem le a sárvédőbet...
Zoltán Csizmarik
Bezzeg mühelypornóban egy ilyen munkát olyan szinten kikezdenek hogy még a műhelyt visszamenőleg is megsemisitik
Zoltán Göndöcs
Hát körülbelül. Lakótelepen a parkolóban különbet lehet csinálni a sörös haverokkal bebaszva. 😂
Róbert Gergely
Róbert Gergely 20 napja
Mi a háttérzene?
Quagmire HU
Quagmire HU 20 napja
Szomszédomban most lakatolt ki egy 75 éves bácsika egy fehér F astra sedan-t ugyanazzal a hibákkal küzdött mint a RulettAstra de még ő is szebb munkát csinált mint ami a videóban van pedig a végzetsége sem karosszéria lakatos és fényező hanem csak szerkezetlakatos..
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
@Laci Kéri De látszik. Ha ügyesebben gittelik akkor csak később de látszik. Meg kell mondani a kuncsaftnak mennyiből lehet rendesen megcsinálni ha sokalja viszlát. Ezt a "hegesztést" viszont pénzért így csinálni rablás. Most cseréltettem küszöböket az autómon , előre mindent tisztáztunk a lakatossal. Pedig egy Chrysler Grandvoyager küszöbén van mit végigvarrni. Minimális gittre volt szükség....Gyönyörű lett a fényezése...
Lasar Salamon
Lasar Salamon 19 napja
@Laci Kéri Hát....ami azt illeti, ugyan annyi idő kellett volna a "szép" munkához is, mint ehhez. Tehát azt hiszem nem idő kérdése.
Tatyi H
Tatyi H 20 napja
@Quagmire HU Akkor gratula neki, kevesen állnak így hozzá! Magyarországon a "jóleszazúgy!" az általános, főleg ha nincs nagyon pénz valamiben...
Quagmire HU
Quagmire HU 20 napja
@Tatyi H az lehet de az igényességre is lehetne adni hogy ne bassza ki a szemed a taknyolás 3 autó távolságról se.. Az autó nem a bácsika tulajdona hanem úgy hozzák neki oda javítattni
Tatyi H
Tatyi H 20 napja
@Laci Kéri Ez igaz! De a műszakilag rendbetételnél komolyabb, esztétikusabb szintet fölösleges elvárni...Itt el is mondták, hogy kb. ennyi a cél! Ha így csinálnák egy komolyabb értékű autónál, akkor lehetne jogos a kritika, mert ott elvárod, és ki is fizeted érte, lévén indokod van rá! Az emlitett kisöregnek is lehetett indoka, egyszerűen szereti az autóját és szeret vele foglalkozni! Te kicseréltetted a fékcsövet, mert tudtad hogy más komoly baja nincs az autódnak, míg ha veszel egy másikat az lutri...De nem áltál volna neki gyári állapotra felújítani...
narancs5
narancs5 20 napja
Egy apró trükkel sokat lehetett volna javítani a végeredményen: A maszkolást a papírt visszahajtva érdemes csinálni és akkor nem marad festés után egy él a folt körül. Így sem aggódnám túl :D Passzol a kocsi stílusához.
Tatyi H
Tatyi H 19 napja
@Lasar Salamon Az csak az egyik, hogy olcsóbb, de széthullott a hagyományos gazdasági szerkezet és sokan 60-70 kilóméterre járnak be melózni kis falvakból a városokba! Ha megy napi 2-3 busz és még ráadásként a városon belül a melóhely messze van a központtól, akkor egyszerűen megoldhatatlan másképp! De városban sem jobb, ha nem talál épeszűen megfizetett melót, vesz egy romhalmazt és elmegy futárkodni, ha költözik vagy felújít akkor is olcsóbb venni egy szakadt kombit, mint valakinek minden alkalommal fizetni! Ja és a lomisok persze még ott vannak elrettentő példának...
Lasar Salamon
Lasar Salamon 19 napja
@Tatyi H Jaja....azonban nap mint nap ilyen, és ehhez hasonló autók százai cserélnek gazdát. Sajnos ez lett a Magyar valóság, sok esetben pláne vidéken, olcsóbb autóval közlekedni mint tömegközlekedéssel.
Tatyi H
Tatyi H 19 napja
@Kory Hát a román ipar acélmegmunkálási képességeit ismerve, lehet hogy azzal még javítottak is az anyagminőségen! :)
Kory
Kory 20 napja
@Tatyi H 1989-ben Dacia ív pótlása fémfűrész lappal. 🙂
Tatyi H
Tatyi H 20 napja
@Laci Kéri Hogyne meg a farmergatyától a Népszabadságig minden más, de láttam már fölragasztott, kikalapált konzervdobozt is kikandikálni Transit oldalából...
Crecho 9
Crecho 9 20 napja
Szerintem ez egy szenzációs anyag arról, hogy mennyire sok meló rendesen lefényezni egy autót és az sem árt, ha az emberben egy szobrász veszett el. Nekem egy alig megijesztett sárvédő és egy repedezett fényezésű lökhárítót kb. 20 óra volt lefényezni, az előkészületekkel együtt. Végtelen sokat csiszoltam, mire sikerült a műanyagig visszadolgoznom. Cserébe annyira sima lett a felület, hogy a szórókittel egy rétegben elsimítottam mindent. Aztán még egy pár óra csiszolás és jöhetett a bázis. Aztán a lakk és még az előbb említett 20 órára 3 órányi polírozás. (Minden csiszolást kézzel csináltam!) Nem lett tökéletes, de egy 3. helyet bezsebeltem az autóval a Red Sun fest szépségversenyén. :D
Nagy László
Nagy László 20 napja
1 tél és sárvédőkön újból kijön a rohadás.Ki kellett volna fújni üregvédővel ezeket,az ajtókat a küszöböket is...Lemosni az alvázvédőzés előtt az kocsi alját és rozsádtalanitás után megfújni alvázvédővel..Kissé tákolósdi ez innentól...Vagy megcsináljátok normálisan,vagy hagyjátok a fenébe.Ez a gittelés-fényezés már bocsi nem bántásképp, de gány munka...meg se mutattam volna.. Szinvonalon alulinak néz ki a mostani javitgatás.....Gondolom nem akartok rá sok pénzt locsolni,de ha belefogtok akkor végig kellene menni.....de nem igy...
Norbert Kölűs
Norbert Kölűs 20 napja
A lakatos munka oké,de a többi!
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
Ezt én erős fantáziával sem nevezném lakatos munkának Sőt. Szerintem messzebb volt ez amit ez a "mester" produkált a lakatosmunkától mint a srácok munkája a fényezéstől
Zoltán Göndöcs
Hát az sem volt valami szép.
tailor13
tailor13 20 napja
Hol van itt lakatosmunka? :O
Balázs Noll
Balázs Noll 20 napja
☺☺☺👑👍☺☺☺
Gergely Tóth
Gergely Tóth 20 napja
Színjavító pasztával egybe lehet húzni a színét.😆
Zoltán Kucsera
Zoltán Kucsera 20 napja
Az utasteret csak letakartam vagy lemaszkoltam volna, hogy nem menjen be a rengeteg por.
lovi33
lovi33 20 napja
"...körülbelül mennyi munkaóra volt a lakatolás?"-nem derült ki-mert rontaná a karosszéria lakatosok világszintű nagy összeesküvésének sikerességét...
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
@Laci Kéri Hegy és vízrajzi térképet hegesztett komoly szintkülönbségekkel. Az én autómon mostanában cseréltek küszöböt....minimális gitt kellett rá...
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
@Csaba Kertész Lehetséges. Nem vagyok lakatos, hogy most mi a szokásos. Viszont a fényezésről van fogalmam, és ha az a pöttyözéssel kireped meg rohad az tipikus előkészítési hiba. Egyik havernak volt ilyen hogy 2 hét után átütött a rozsda. Lepucoltuk, megcsináltam neki és azzal a résszel nem volt többet baja.
Csaba Kertész
Csaba Kertész 20 napja
@Laci Kéri nem engem kérdeztél, de szerintem az én válaszom nem fog eltérni jelentősen. Ahol ponthegesztéssel vannak a lemezek összeállítva, ott jó a pontszerű hegesztés Co2-vel, de ahol lemezbe kell belejavítani foltot, ott végig kell varrni az anyagot. Nem egy menetben, mert a meleg meghúzza. Ez peoecselős, de ahogy elkészült a javítás, azt nem igazán kívánta az Astra. 20-25 évvel ezelőtt még megetették a lakatosok a kuncsaftot, hogy jó ez, de manapság már nem. A kitt ki fog töredezni hamarosan, elindul a rozsdásodás újra.
tailor13
tailor13 20 napja
Gondolom, azért nem válaszolt rá, mert ilyen művelet nem történt :D
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
@CHILL LAND Mert mit rontott el?
Attila Filep
Attila Filep 20 napja
A lakatolásig még jó is volt. Barátunk a glettelést meg a festést jól elnagyolta :)
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
Ezt nem lakatolásnak hívják. Minden kontár kocalakatos így taknyol mondván majd a gitt....
Typhoon Warface
Typhoon Warface 20 napja
Sajnos, egyébként csak megkene csiszolni es sima polírozás, vagy lakk réteg kéne rá.
ka nonó
ka nonó 20 napja
Hát azért minden nagyképűség ellenére én a parkolóba attól szebbet tüsszentek
László Egri
László Egri 19 napja
@Vatzek atya csak mesterszakács értékelheti az elfogyasztott ételt, hiszen ő hírhedten jobban tud főzni az emberek többségénél? Te se mondd el kérlek a kajáról, amit betömsz, hogy az milyen, mert nem mutattad meg a youtubeon, hogyan kell jobbat készíteni.
ka nonó
ka nonó 19 napja
Nekem nem kell a senkinek se bizonyítani semmit… Elég bizonyíték a visszajelzések… Persze írni bármit lehet…
Vatzek atya
Vatzek atya 19 napja
@ka nonó Lepj meg, kérlek! :-PPP Várom az URL-t a moziddal... ;-]
ka nonó
ka nonó 19 napja
Hidd el hogy nagyon nagyon meglepődnél…
Vatzek atya
Vatzek atya 19 napja
Vagyunk így egy páran... DE! :-P Miért _nem_ publikálod ide a Tyúktúbra - okostelefonoddal felvéve ;) - magát a tüsszentést...?! "Véleményt" bebüfögni MINDENKI tud... :-] De tartalmat generálni... :-\\\ :-P Ahhoz a tömeg erősen puntzi... :-]]]
Kovács Máté
Kovács Máté 20 napja
1. kicsit többet maszkolhattatok volna, rossz volt nézni ahogy az ablakra is megy a festék 2. sosem az elemen kezdjük a fújást, hanem mellette és úgy haladunk az elem felé 3. össze kell polírozni a régi festést az újjal (bár lakk hiányában ezt nem lehet polírozni :D)
Dániel Boór
Dániel Boór 19 napja
3.-mas pont-hoz: Lehet polírozni a színt.
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
Dehogynem. Kurvajó dolgozni a FAstra fényezésével. A mostani lakkos szarokhoz képest egy álom.
Sanyey
Sanyey 20 napja
A lakk hiányában rész nem is lehetne nagyobb tévedés, onnantól hogy életem első otthoni telielemes 2k piros astra f mocitető fényezésemet magam csiszoltam és políroztam a narancsos kozépszarból kb tükörre...
ka nonó
ka nonó 20 napja
Ezeknél a kombinál de talán lehet hogy mindegyiknél a hátsó rugó szokott még ki rohadni
Typhoon Warface
Typhoon Warface 20 napja
Miért lenne rémálom? Aki ért hozzá és szereti az autókat annak ez csak móka. Nem hinném ha van az embernek egy 40-50ezres billentyűzete és koszos akkor inkább kidobja minthogy 30 percet szánjon rá a pucolásra márha fölötte eszik.
Gaudi Sàndor
Gaudi Sàndor 20 napja
Hogyan csinálj egy százezres autóból 2 millássat.......
Zsombor Koczka
Zsombor Koczka 20 napja
Egy kérdés. Ez mi?
PÉNZOSZTÓ
PÉNZOSZTÓ 20 napja
@Typhoon Warface Szerintem a munka minőségére gondolt kedves Zsombor.
Typhoon Warface
Typhoon Warface 20 napja
4 kereke van, zárt térrel. Autónak hívják, +30307885476 szemészeti telefonszám.
M1lch DeRc0Ff33maN
Szerencsetlen auto...hagytatok volna elrohadni.... igy olyan mintha 2x halna meg :D
HannibalHun
HannibalHun 6 napja
Egyet vegyetek figyelembe: évente 30000 azaz harmincezer forint ezt az autót fenntartani. Igen, biztosítással és adóval. Fogyaszt 6 litert 100 km-en. És innentől kezdve az autó 2-3 vizsgán simán át fog menni. Vegyünk egy 10 éves autót. Tökéletesen képes ugyanilyen nehezen előkészíthető helyeken rohadni, tehát azt sem olcsóbb javítani, cserébe évente 80-100 ezer Ft minimum a fenntartása, alig kisebb fogyasztással (ne más motort vegyünk alapul, hanem hasonlót). Tehát évente ezzel az autóval "spóroltál" legalább 50ezret csak azzal, hogy van, ha mentél vele, ha nem. Viszont fillér hozzá minden, a sorozatban szereplő szervizek és árak messze túlmenően nem olcsó műhelyárak, ebből jóval olcsóbban szakszerűen (és ezt a videót alapul véve szebben :D) meg lehet csinálni bárkinek. Komfortban és biztonságban nyilván már elavult autó, de a korában igen modern volt, kategóriájában, mielőtt valaki Ferrarival hasonlítaná össze :) Tehát ha valakinek 10 milliója van saját autót venni (mert ugye sokan a céges banktulajdonú autóival jaszkariznak), az vesz magának 10 millióért egy autót, ami kényelmesebb, halkabb, biztonságosabb, talán kevesebbet fogyaszt, cserébe drága, és messze nem olyan tartós. Viszont jó eséllyel nem robbansz le vele az első 1-2 évben. Akinek az a lényeg, hogy ne busszal menjen, az vesz ötvenedannyiért egy F astrát pl, ami ugyanúgy elviszi A-ból B-be, esetleg picit lassabban, városban mondjuk még csak azt sem... és egy korabeli Suzukinál azért kábé pont kétszer tágasabb ugye. Egyébként semmi bajom nem lenne az új autókkal, ha nem tudnám, milyen anyagspórolás és tartóstalanság jellemzi őket a méregdrága áruk mellett. Jobban bízom magyarul egy ÉP 20 éves autóban mint egy 2 évesben, működés szempontból. Aztán a 4-5 millió Ft különbözet a fogyasztásban soha, a biztonságban meg jellemzően "rajtad kívülálló okokból térül meg"... :(
Péter
Péter 20 napja
@Laci Kéri Igen ez sosem lesz tökéletes, most adom el én is a Skodám, szeretem de egész egyszerűen elérte azt a kort amikor szisztematikusan megy tönkre minden, és 2-3 havonta lehet cserélni valami nagyobb tételt. Szerintem normális felhasználásra semmi értelme ezt foltozgatni.
Péter
Péter 20 napja
@Laci Kéri jaja, de itt jön be az , hogyha például valami "hülyeség" lett volna belőle mint a junkvagon vagy a tamaha akkor tökre megéri vesződni vele, vagy akkor restaurálták volna rendesen de ìgy? Nem tudom hová tenni , hogy mit akarnak ezzel.
gpont73
gpont73 20 napja
@Laci Kéri hármat.
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
@Péter Én 100ezerért adtam el az enyémet...és én jártam jobban :DDD szerintem a lakatos többet dolgozott rajta, és akkor még a többi dolog is esik szét egy ilyen autón, szóval kb. 1millát rá lehetne költeni hogy érjen 500ezret.
PÉNZOSZTÓ
PÉNZOSZTÓ 20 napja
Szerintem rozsdásan szebb volt :D
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 21 napja
Ez azért jó, mert az emberek tisztában lesznek ? ...hhhmmm...talán... :D ...mekkora meló és költség egy ekkora foskazán megmentése !! ...aminek semmi értelme !! :D :D ....ez a lakatos munka, kb 300.000HUF !! :D
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 14 napja
Ezért a "lakatos munkáért" egy vasat nem fizetnék!
Nagy László
Nagy László 20 napja
300? 60 tól többet nem ér...nézz csak szét itt a HUtown-on,a profik között..
Róbert Dráviczki
Nem lett túl szép, de legalább ronda lett. De bevállaltátok és ez menő 😅
M1lch DeRc0Ff33maN
Nem...nemaz :D
Zozo Cuki
Zozo Cuki 21 napja
A video erdekelne. De nezhetetlen a minöseg miatt.
Dániel Cseke
Dániel Cseke 21 napja
Tanulólént ilyen előkészítést csináltunk volna,másnap nem kellett volna menni! Kritikán aluli
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
Ő nem volt tanuló :)))) Igaz nekem is csak a nagyapám volt a fényező, de tanultam tőle annyi trükköt hogy a saját kocsimat meg tudja csinálni. Büszke is volt rám az öreg.
Viktor Balla
Viktor Balla 21 napja
0:23-nál pause :D
theGabe
theGabe 21 napja
Hát, legközelebb jobban sikerül majd. 🎨🖌️
Bence Terèk
Bence Terèk 21 napja
Elég sankíros...
Róbert Attila Vajda
baszki olyan lett mintha vmi tescos flakonnal fujtátok volna . sok munkával ezt a végeredményt . Ezt nem tettem volna közzé :(
London Trucker
London Trucker 17 napja
Az én problémám csak az, hogy kb 2 óra csiszolás után, flakonból letüsszentve különbet produkálok, és azt mondom öreg autó, legalább jobb mint volt, de nem teszem ki youtubra, hogy így kell ne...
Vatzek atya
Vatzek atya 19 napja
Nem is tettél közzé semmit... :-\ Nekem meg nincs amit nézzek... :-| A sok fa$ fotelhuszár shitstormját három perc alatt végig olvastam, most kereshetek valamit a sajtos szendvicsem mellé - nézni valót -, fikázni jó dolgot. :P Puntzi-hurkagyurka-nyuszigyuszi hozzászóló itt majd' mindenki... :-]]]
Typhoon Warface
Typhoon Warface 20 napja
@Ferenc Tóth miért, inkább örülnél ha alattad esne szét a rozsdától?
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 21 napja
1 ilyen értékű kocsinál Te mi mit vártál ??? ...kár volt megcsinálni konkrétan :D
Következő
Melyik a gyorsabb? :-)
53:28
Megtekintés 73 E
He Blew Too Hard 🙈🙈🙈
1:00
Bruklin km. Burai - Hárpia
3:48
Megtekintés 163 E