Sötét

Mint egy Golf GTI, csak jobb - Hyundai i30 N a Tulaj a Pályánban! 

Feliratkozás
Megtekintés 36 E
88% 618 82

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 0   
F000022220000
Üresbe ment végig?
Gábor Hutya
Ahogy röfög a gép, és a látvány, az jutott eszembe, küzd, mint malac a jégen :D
Kisuke686
Kisuke686 Napja
Kár, pedig jó autó
Spéci Béci
Spéci Béci 2 napja
Néhány balfék, hogy kiakadt a címen, pedig igaz. :)
zoli9694
zoli9694 3 napja
Szoftverfejlesztőknek jól fizetnek
7AccordHomeStudio
Miért vannak maszkban?? Ennyire beszari az instruktor?
D. Ákos
D. Ákos 5 napja
Basszus, tudtam, hogy láttam már valahol ezt a srácot! Ő a KIA-s, a Zambelly Ákos spanja... :D
Barnabás Villányi
Rengeteg gyakorlás kell még.
Attila Vágner
Szerintem a srác kiautózta rendesen az i30N-t 😂😉 nem lesz ez sokáig meg neki csak a 5év gari miatt... max.
Attila Vágner
@Zoltan V. jogos javítottam de Kia vagy Hyundai igazából mindegy.....
Zoltan V.
Zoltan V. 4 napja
Ne zavarjon, hogy 7 évet a Kia ad 150 ezer km korlátozással, nem a Hyundai. De jól megmondtad...
Mihály Zsohár
Az instruktorról az az egy kép amit bevágtak: kb. a halálfélelem tükröződött rajta. Amit nem is csodálok.
Ba-zsi
Ba-zsi 5 napja
A tulajnak annyi köze van az autózáshoz mint nekem az atomfizikához. Sperres kocsit akart, mindegy h első v hátsó kerekes. Rohadtul nem mindegy!
Csaba Huszinka
Ha egyszer megszalad “én is veszek egy Porschét mindegy, hogy elől van a motor vagy hátul csak Porsche legyen” - nekem is kb ez jött le 😂
Zolika
Zolika 5 napja
Reméljük hamarosan véget ér ez a sorozat, mert az utolsó pár adás már csak kínlódás. Anno az alapötlet jónak tűnt, a kivitelezés már kevésbé sikerült sajna...
Dick Riddick
Dick Riddick 5 napja
Tudom gonosz, de ahogy néztem az ugrott be: Miss Daisy sofőrje. :D
Zoltan V.
Zoltan V. 5 napja
Amire és amikor a tulaj használja az i30-at, arra valóban ilyen gumik a legjobbak, de itt ezúttal is jól jött volna egy "sz_r négy évszakos, ami semmire és semmikor sem jó". (Várom a használtan vett LimLom gumis autóval közlekedő hozzászólók cáfolatát, akiknek a biztonság az első! 😂) A mai legjobb négy évszakos gumik vizes úton rendkívül jók, havas-jeges úton simán hozzák egy középkategóriás téli gumi, szárazon pedig egy középkategóriás nyári tudását.
Karoly Toth
Karoly Toth 5 napja
4 henger csak 4 henger, nem szól jól. Össze sem hasonlítható egy 5-,6- vagy 8-, ne adj' Isten 10- vagy 12-hengeressel...borzalmas...
Máté Viktor
Máté Viktor 4 napja
Én értem miről beszélsz, nekem sem tetszenek ezek az új sportos 4 hengeres hangok. Szerintem nagyon gatyi hatása van, de izlések és pofonok. Én azért a való életben is maradok az 5 hengeresnél😀Ott nem kell imitálni, generálni, hangolni a kipufogót és nem HMCS a hang.
TheUbisali
TheUbisali 4 napja
Igen, egy 600 milliót érő Ferrari F50nek tuti jobb hagja van, mint egy 8 milliós Hyundainak. Mondjuk nem is értem, miért nem jár mindenki Ferrarival...
zoli771018
zoli771018 4 napja
Hol van a 12 hengeres egy 16 hengereshez képest? Ugyan már. Nem is beszélve a 32 vagy 64 hengeresről. Vagy várj, nem olyat játszottál, hogy ki tud nagyobb számot írni ide? :D
Karoly Toth
Karoly Toth 5 napja
Egyedüli jó 4 hengeres hangot csak a Honda tud....
Apadwee
Apadwee 5 napja
A kopasz 98at ment 2 hibával. Szerintem ő is programozgat szabadidejében...
Róbert Erdei
Róbert Erdei 5 napja
A száraz részeken se nyomta neki mintha féltené ezt a kocsit.Szerintem nem neki való egy ilyen kocsi.
Szabó Tibor
Szabó Tibor 5 napja
A PilotSport 4 óriási csalódás volt már elég sok embernek, a 4S ami nagyon jó gumi, de más is árban. Nekem a Goodyear Eagle F1 assym 5 ami sokkal jobban bevált és még olcsóbb is mint PS4.
Zoltan V.
Zoltan V. 4 napja
@István Ujj-Mészáros A legtöbb ember úgy alkot véleményt, hogy közben se teszteket nem olvas, se saját tapasztalata nincs. Abból indul ki, hogy a szomszédja testvérének a sógorának a volt osztálytársának az apja 25 éve kipróbált egy 4 évszakos gumit, és nem volt jó, tehát ma, negyed évszázaddal később sem lehet az. Vagy abból indul ki, hogy valaki ismerős megvett egy legolcsóbb no name ilyen gumit, aztán az sz_r. Talán nem LimLomot, vagy hasonló sz_rt kellene venni, hanem a legjobbak közül válogatni! Csakhogy ezek az emberek sajnálják arra a pénzt. Az igazán nevetséges az, hogy ők az évszakos gumiból is a sz_rt veszik, aztán a biztonságról papolnak a legjobb 4 évszakost használókat már-már gyilk0sñak kikiáltva. Kíváncsi vagyok, ha én a friss gyártású, prémium, többszörösen tesztgyőztes 4 évszakosommal befékezek egy ilyen előtt, hogyan fog a hulladék gumijával mögöttem megállni!? Azt nem vitatom, hogy nagy hőségben továbbra is a nyári a legjobb, de egyrészt nyilván abból is egy tényleg jó és nem öreg gumi, azaz nem valami olcsó és elöregedett szemét, másrészt csak száraz úton és nagyon extrém körülmények között jön ki a különbség egy igazán jó 4 évszakossal szemben.
István Ujj-Mészáros
​@Zoltan V. én baromira meglepődtem, hogy mennyire jók, de ugye a legtöbb négyévszakos gumi még mindig nem túl jó és lehet, hogy azokból indulnak ki. Sajnos itt a műsorban se ezeket a jó négyévszakosokat hasonlították a nyárihoz, pedig ezek lehet, hogy semmivel nem lettek volna rosszabbak a nyárinál még száraz aszfalton sem.
Zoltan V.
Zoltan V. 4 napja
@Lastname Firstname Mesélj még! A 2017-es, 150 lóerős, 340 Nm nyomatékú, üresen 1470 kilós kombi Passat simán szalad a Goodyear Vector 4 Seasons Gen-3 gumikkal a német autópályán szakadó esőben épp úgy, ahogy Karintiában a 23%-os emelkedőn fel és le! A tesztek szerint is veri esőben (is) a legtöbb téli és nyári gumit is.
Zoltan V.
Zoltan V. 4 napja
@István Ujj-Mészáros Végre valaki képben van! 👍 Valóban ez a két gumi lenne a legjobb, de - mint itt is látható - a használtan vett LimLom márkájú gumival közlekedők szerint a legjobb négy évszakos gumi is sz_r. Leginkább azért, mert (1) egyet sem próbáltak ki mostanában, pedig mostanra jutottak el ezek oda, hogy tényleg igazán jók, és (2) 1 db többe kerül, mint nekik az egész szezonos szettjük volt a Vaterán.
F R
F R 4 napja
PilotSportról én is hallottam már rosszat s jót, ezért nemrég Goodyear Eagle F1 Supersportot vettem, ez váltotta az Assymetric 5-öt ha minden igaz, első keréken 500nm-t meg tud fogni ha be van melegítve. Én imádom.
zssbei
zssbei 5 napja
Ha jelentkeznék, hol és kinek!?
Andras Volarik
Hát ez valami gyalázotos volt! Én érzem magamat kellemetlenül. Pedig én csak megnéztem... de most őszintén neked ez az autó MINEK?!
Ba-zsi
Ba-zsi 5 napja
@Lastname Firstname Honnan tudod h kp-ra vette? Meg ez kit érdekel? Ez az eset kb olyan mint vadászpuskával légyre lőni. Lehet csak nincs értelme.
Lastname Firstname
Mert tetszik neki es meg tudja venni maganak a fizetesebol kp ra.
Veres Gábor
Veres Gábor 5 napja
billentyűzeten tanult vezetni. Pénzes tulaj a pályán!
ZEN禅
ZEN禅 5 napja
Csak én szúrtam ki az NSXet a háttérben?
Dani Havasi
Dani Havasi 5 napja
nem 😉👍
G mészi
G mészi 5 napja
Nem bántás de nagyon messze van még az autójától nem csak a gumi volt a szűk keresztmetszet. Kicsit olyan volt ez mint ha nem is az ő autója lett volna.
Tibor Gogán
Tibor Gogán 5 napja
Elkezdett tapadni, mikor eltekerte a kormányt és így lett belőle pályaelhagyás... Szívesen kipróbálnám magam az 1.8 8g Civiccel.
Gergely Pilisi
Már megérte a sperrdifis kocsi! Ilyen tempó mellett kiszolgálnak a mekdrájvban. :D
RR TT
RR TT 5 napja
Ez így fospisztoly volt.
Attila Ujfalvi
Èn se nem olvasok commenteket, se nem írok, de itt nem tudtam ellen állni. Mi az hogy hétvégi autó? Hétköznap lóháton jár, nem talált körbe a pályán... Ilyenek vezetnek közúton, hétvégén 270 lovas autókat. Kivülröl úgy nézett ki mintha GPS után ment volna pályán... "fordulj jobbra, kérem forduljon balra, ..újratervezés" Könyörögtem volna, hogy ne rakjanak fel a csatornára. "... ha a műgyanta nem csúszna jobb volna" ez olyan mint a fociban, ha az bemegy, akkor az gól. Elsőkerekes, sper-difis, profi gumikkal, erős sportos autó, mi kel még, száradjon fel a víz a gyantán? Amit megfigyeltem, a probakörön az instrukört nem vágták be, az eltépte a diplomáját, s felmondott. Most jött rá hogy mire válakozott, hogy mind ilyen geek csávok fognak próbálkozni, valószínű meghackelték az íratkozást is. Én mindenképp adnák még egy esélyt a srácnak, jöjjön vissza most nyáron, a tuti set-upal....Tudom én vagyok a f@sz, de én legalább vállalom.
FrozenRage666
FrozenRage666 5 napja
Szuper a műsor, és 100%-ig biztos vagyok benne hogy hasznos egy ilyen pálya tanulni, azonban nézni nem a legjobb. Tök jó lenne ha kicsit átalakítanátok, hogy ne csak a rövid autók menjenek jót. Szinte előre tudni milyen lesz, max a pilóta tudása okoz meglepetéseket, de persze az se óriásit. Várom a következő részt! :)
Juraj Kozmér
Juraj Kozmér 5 napja
...."anutámnak babakék kell, anutám a mindenem" :D
Lastname Firstname
Akkor vedd meg neki 😂🤣 de kp ra
Robert Zsadanyi
🤣🤣🤣
Juraj Kozmér
Juraj Kozmér 5 napja
@Sándor Mikus :D
Sándor Mikus
Sándor Mikus 5 napja
Nem hiszek Neked! Csak BLÖFFölsz! 😜
Tomi
Tomi 5 napja
Nekem is pilot sport 4 van fent az accordon es a gyantan alig tudtam vele elindulni🤣
Gabor Hunya
Gabor Hunya 5 napja
Tulaj a pályán. Ez a műsor címe. Erről szól. Vannak hétköznapi tulajok meg hobby versenyző tulajok, meg vérprofik is néha. Sorold be magadnak, ha akarod oda ahová gondolod, de ne fikázd, mert nem érdemli meg. Normális hozzáállással, szerényen, tisztességesen végigment. Ugyanezzel a gumival a V8 Lexus sem ment sokkal jobbat - az időt tekintve - pedig higgyétek el az a tulaj az itt kommentelő okosok nagyon nagyon nagy részének kifújná az orrát.
András Keszte
@zoli771018 Igen, a jeget/csúszós utat és ide tényleg téli vagy 4évszakos kell. A mondandómat inkább általánosságban értettem, hogy a kocsi bőven több, mint amit a srác a jenlegi tudásával kezelni tud és ha már ennyit ráköltött a hobbijára igazán járhatna pályanapokra, hogy ki is legyen használva a technika meg, hogy fejlődjön.
zoli771018
zoli771018 5 napja
@András Keszte Pont ez a lényeg, hogy itt a legjobb nyári gumi nem teljesít jól, mert a vizes gyanta ha jól tudom a jeget szimulálná. Ide tényleg egy középszarnál kicsit jobb 4 évszakos gumi kell.
András Keszte
A rosszindulatú megjegyzések itt főleg annak a tények szólnak, hogy emberünk vesz egy i30 N-t, mert az hűde menő, meg a Michelisz is ezzel csapatta, megveszi rá az elérhető legjobb gumikat, aztán gyökkettővel végigszerencsétlenkedi a pályát. Ehhez a vezetési tudáshoz bőven elég egy sima alapmotoros I30 meg valami közepes négyévszakos abroncs. :) Nekem ilyen autóm lenne kb minden hétvégémet a pályanapokon tölteném és próbálnám feszegetni a határokat, kiautózni a maximumot az N packageből meg a gumikból.
Zoltán Takács
Részben igazad van, de ő az első olyan tulaj szerintem, akinek egy normális rendszerben nem lenne jogsija. Nem tudom felfogni hogyan lehetséges, hogy miután először csúnyán elkottázta az elejét, szinte ugyanúgy megy bele második és harmadik alkalommal is. Nem az történt, hogy korrigált sokat, de nem tökéletesen, hanem hogy még harmadik alkalommal is fényévekre volt az ideális sebességtől. Amúgy tök rendes ember és nem egy HMCS alkat így valószínűleg a hétköznapi forgalomban a kutyát nem zavarja, de nem alkalmas a vezetésre, mert még többszöri próbálkozásra sem képes reagálni egy nem hétköznapi helyzetre.
Gabor Hunya
Gabor Hunya 5 napja
@Derek Scofield igyekszem-igyekszem. Köszönöm építő jellegű hozzáállásod. Ma is tanultam valamit az internet komment szekciójáról. Legyen szép napod! Én meg megyek bújni a helyesírási szabályokat, nehogy szégyenben maradjak egy ilyen zseni előtt, akinek a véleménye rendkívül fontos számomra. Az értelmét fogtad egyébként vagy csak a formai dolgok érdekelnek? Mert akkor olvass manga pornót inkább! 😂
Krisztián Kovács
Na mi ültünk ebben öten a projekt alatt, akkor ment! De ennek a sorozatnak semmi értelme! Azt a vizestaknyon csúszkálást fáj nézni, semmi semmi értelme. Kérem kapcsolja ki!
Norbert Vörös
emlékszem, a bejáratás hivatalosan is azon a 2. János Pál pápai körön ért véget 😄
Tamás Salamon
Jobb,mint egy GTI Golf? Hát persze…
Ervin
Ervin 5 napja
Jó lenne ebből a vad tempóból vissza venni! Így túl élvezetes lesz a műsor! Szerintem jobb lenne egy még lassúbb pálya kitalálása! ☝ MEG VAN INNENTŐL MENJEN MINDENKI TOLATVA!
Attila Bretus
Attila Bretus 5 napja
Kérem vissza ezeket az ablakon kidobott perceket.
jozeflofasz
jozeflofasz 5 napja
Sajnos nem hangzott el elég sokszor a szpíkertől, hogy "meg kell a lendületet őrizni" azon a kis emelkedőn, amin egy hangya se fáradna el.
9pusl486
9pusl486 5 napja
a sok irígy kutya, már ugat is! "köze sincs a vezetéshez", "programozó, mit várunk", meg a hajadishogyáll/hogynézelkiteszerencsétlen kombó, természetesen... A sok IQ bajnoknak fáj az epéje, hogy abban a szakmában futja rendes játszós autókra (mert ezek inkább arra készültek, minnt itt kemény versenyre), azt közben még sem akarnak meghalni 3 tizedér egy pályán, míg az ugatóknak marad a 20 éves Frédi-Béni kotla, a nagy arc, meg a sírás ;)
Ba-zsi
Ba-zsi 5 napja
Magadra ismertél.
Bence Gazsi
Bence Gazsi 5 napja
Raadasul nem is programozo, hanem scrum master, amennyire en tudom :D
László Soós
Szerintem sem kell párhuzamot vonni az között hogy egy IT-s mennyire tud vezetni vagy mennyire sem. Van egy IT-s ismerősöm és több mint 10-éve hobbyja az amatőr szlalomozás és kisebb pályás versenyekre járkálás. Sok embert meg tudna lepni a pályán pedig ki sem nézni belőle nagyon szerény gyerek!
Zoltan V.
Zoltan V. 5 napja
@9pusl486 Ez nagyon igaz. 👍
9pusl486
9pusl486 5 napja
jajaja, soknak nem veszi be a gyomra, hogy a kis geek gyereknek, akit csúfolt, meg néha megvert a suliban, most 3x-es korára 10x jobban áll a zászló, minnt neki... ilyenek ezek a reflexek
András Benyovszki
Ez így gáz,értem,hogy TAP, én sem megyek égetni magam a puntoval,mert nem vagyok Senna......
Peter Szatmari
Itt senki sem égeti magát, hanem inkább tesz 1 próbát és tapasztalatokkal gazdagodik.
BaLee Bali
BaLee Bali 5 napja
5-ös GTI-nél jobb de a többinél nem. 🤣 Így többen megnézik a videót de az idő nem ezt mutatja, hogy jobb lenne. 🤪
Spéci Béci
Spéci Béci 2 napja
De a korabelieknél jobb.
Alex Ease
Alex Ease 5 napja
Szoktam talalkozni egy ilyen autoval a Rakoczi-Kosztolanyi utvonalon, szereti tolni neki: cikazni, buszsavozni, gyorsulgatni, gyorsan hajtani, nem indexelni stb. Igy a rendszam alapjan vissza tudom nezni az onboard-okon... :D
Gaboo the one
és vezetni se tud.... na de mind1 IS!!! :D top komment szekcióóóó!!!!!
Sándor Hegedus
Skoda megkapta már az 5 sec büntit?
Daniel Horvath
Még mindig nem.
Tibor Kocsis
Tibor Kocsis 5 napja
sajnálom, de nem tudtam végignézni. ebben a tempóban megy biztos a műkörmöshöz is.
Kory
Kory 5 napja
Mint egy Golf, csak jobb és hangosabb, mint egy telepi 20 éves Honda.
Kelemen Balázs
Én azt nem értem aki ennyire nem érzi a dolgokat minek vesz ilyen autót? És a legjobb szándékkal mondom. Erre egy alap i30 is tökéletes ami fele ennyibe kerül. Igaz az nem menő és nem durrog csattog és piros lámpán egyenesbe sem tudod elrúgni. De ennek nem sok értelmét látom... " én jól éreztem magam de az autó nem " Ezzel az autóval ha nyár gumi ha nem sokkal sokkal jobb időt lehet menni még akár rosszabb körülmények között is. De ez az idő... Gyakorolj sokat, sokat, nyíltnapok, tréningek stb. Peace!
Gábor Fieszl
Gábor Fieszl 5 napja
Nem kötözködés, de az a kis oszlop a vizesároknál... az bizony Katona Csabának is megvolt, látszott a lassításban, hogy azt bizony elvitte. Úgyhogy akkor neki is jár a +5 másodperc.
Gabor Szabo
Gabor Szabo 5 napja
A szélvédő fölötti kameranézetből nekem úgy tűnik, hogy gyorsabban ment a műgyantán, mint kellett volna. De most már mindegy.
Áron Nagy
Áron Nagy 6 napja
Arra az NSX-re kiváncsi leszek :)
Milan Kurtosi
Milan Kurtosi 6 napja
Ez a hang nagyon idegesítene hosszú távon. Mint valami lyukadt kipufogós Lada. Type-R lett helyette (FK8), ami nem szól így, de nem bánom - ég és föld a kettő egyébként minden tekintetben.
Spéci Béci
Spéci Béci 2 napja
Igen Hyundai sokkal élhetőbb a mindennapokban. Kiautózni meg úgysem tudod a különbséget a kettő között. :)
Iván Channel
Iván Channel 5 napja
Állítható kipufogó van benne gyárilag. Több kipufogóhang mód közül lehet választani, van halk mód is.
B. W.O.
B. W.O. 6 napja
Kár, hogy nem lehet már jelentkezni. Ilyenek láttán nagy késztetést érzek, hogy “megmutassam” mit tud egy 1,4 TJet Giulietta. Mert, mint kiderült, nem mindenhol a lóerő az úr...
Viktor Kapuvari
@Jakshee marcius 4. Elhangzik a videoban 😉 10:06
Jakshee
Jakshee 5 napja
@Ákos Balla Gondolom már rengeteg felvételt készítettek és már rég megvan hogy ki lett a győztes. Látszik is ennél a felvételnél hogy maszkot viselnek és fel vannak öltözve. Kkora tavasszal készült a felvétel mint ahogyan az előző adások. Lehet még volt még 1-2 nap amikor forgattak.
Ákos Balla
Ákos Balla 5 napja
Hogy hogy nem lehet már jelentkezni? Megszűnik a sorozat?
narancs5
narancs5 6 napja
Tempóra és látványra is olyan, mint amikor öregapám a lyukas kipufogós Trabantjával keresi a helyet a Tesco tömött parkolójában. Nem sok értelme volt így.
Blazs120gl
Blazs120gl 6 napja
Szvsz önámítás, hogy amit a gyantán elbukunk azt majd a száraz részen visszahozzuk. Az instruktor Fabia-ja óta tudni lehet, hogy erre a pályára nem erő, hanem egy jó szett téligumi, skill meg egy jó terv kell.
Blazs120gl
Blazs120gl 3 napja
@Zoltan V. Jaja, attól függ, hogy melyik nyelv/gyártó hogy hívja. :)
Zoltan V.
Zoltan V. 3 napja
@Blazs120gl Köszi, szóval az ASR.
J. Balazs
J. Balazs 5 napja
Főleg úgy, hogy rengeteget hagysz benne a száraz részben. Úgy nehéz visszahozni a műgyantát...
Blazs120gl
Blazs120gl 5 napja
@István Ujj-Mészáros Lehet nehezebb, ha van elég kereke :D
Blazs120gl
Blazs120gl 5 napja
@Zoltan V. = Elektronische Schlupfregelung = kipörgésgátló. Ma már jellemzően nem létezik önálló egységként, az ABS+ESP rendszer része.
kCs Iaszlo
kCs Iaszlo 6 napja
itt láthatunk egy egyeneshuszárt :D
Panka Bence
Panka Bence 6 napja
💪💪💪💪még tőbb vidinyo 💪💪💪💪
sunblindX
sunblindX 6 napja
Esküszöm, nem értem. Megy már egy ideje a műsor. Nem jó a széles, pláne a nyári, meg a sslick. Még a legjobb, csumaúj sem. Pláne ilyen kemény futóművel, ahol nem nagyon lesz függőlegesebb kanyarban a felületi nyomásvektor. Ezek így csak porrá égetik magukat, mikor kiderül, hogy ide több kell, mint szombat este a váciútra.
sunblindX
sunblindX 5 napja
@krono Ha tényleg csak két video volt a forgatás időpontjáig látható, akkor igazad van. Az pedig kevés egy minden körülmények közt komolyan vehető következtetést levonni. Akkor elnézést kérek.
krono
krono 5 napja
@sunblindX én is had segítsek te kis gézengúz, 10:04 Ha megnézed, addig csak 2 videó látta a nyilvánosságot, a Micheliszes, meg a Becsületesnepper első köre. :) (Amik persze az akkori időjárás miatt semmilyen komoly referenciával nem rendelkeznek gumiválasztás tekintetében)
sunblindX
sunblindX 5 napja
Utoljára segítek kis gézengúz. :) 1:34
Bencze
Bencze 5 napja
Esküszöm nem értelek. Lement csomó rész, látszik, hogy ezt pár nap alatt vehették fel jó régen. Erre porrá égeted magad mint aki nem érti, hogy nem valós időben mennek a tv-ben a dolgok.
krono
krono 5 napja
A maszkból itélve, meg úgy amúgy is azt gondolom, hogy ezt egy nap-két nap leforgása alatt vették fel.
MrLeron22
MrLeron22 6 napja
Hát barátom ez kb. a vicc kategória ahogy mentél. Az i30 N egy nagyon jó autó szerintem neked még az 1.4 szívó 100 Lovas is sok lenne ehez a vezetési tudáshoz.
Zoltan V.
Zoltan V. 5 napja
Mit jelent az a szó, amit írsz, hogy "ehez"?
Zsolt Nemes
Zsolt Nemes 6 napja
@Norbert Vörös ez igen, szépen bekóstoltad...
Norbert Vörös
szia, te mennyit mentél? :)
Gaboo the one
Gaboo the one 6 napja
nagy nevű gumik szart se érnek?! jah hogy nem melegedtek? :D vagy az autó hibája? nem a sofőré??? de én nem értek hozzá ;) :P jah és pont télen kéne "gyakorolni" és nem a NFS ben !!!
tyutyesz01
tyutyesz01 6 napja
Itt nem a gumi volt a szűk keresztmetszet.
tdi supra
tdi supra 6 napja
Fejezzétek már be a tulaj szidását hát komolyan a pofám leszakad. Programozó, nem versenyző/kifejezetten tapasztalt sofőr, mint a többi résztvevő (ez lenne a lényege a TULAJ a pályánnak, gondolom én), ő kitanult egy agyi kapacitást igénylő szakmát, keres belőle pénzt, és vett egy korrekt autót, amit szeret. Lehet irigykedni, de ennyi a recept. És ő nem 15 éves használt V8-at vett, hanem egy igényes modern visszafogott i30-at. Igen, itt nem hozott 70 másodpercet, de attól még az utcai sofőrök 95%-ánál fix jobb volt így is. Lehet belőle tanulni, hol hibázott, hol fékezett rosszul, hol váltott rossz fokozatot, hol kormányzott túl/alul, hol adott túl nagy gázt (no persze kétlem, hogy a helyi ""szakértők"" bármelyike is ezt meg tudná mondani). Komolyan, egyszerűen nem értem, hogy lehet a tulajra bármi negatívat írni a látottak alapján. Nem volt nagyképű, és azt is erősen kétlem, hogy az utcán ő lenne az, aki állandóan rajoskodik a semmire. Grat neki, és kívánok neki sok örömet, ha egyszer pályázni támad kedve - az autója már megvan hozzá.
sunblindX
sunblindX 5 napja
@Nyiri Nem ugrik be, de a Pista cimborám szerint még személyesen is ismerem, mert vagy egy órát dumáltunk vele a büfénél kb két éve. Nem szerettem volna őt megbántani, de hol az van, hogy olajos, mert 2T kupa volt, vagy az, hogy olajos+kavicos mert RX volt, eringen meg például sosincs ilyesmi.
Nyiri
Nyiri 5 napja
@sunblindX Indián a hússzú hajú kedves fazon aki a pálya gondnoka és elég sokat melózik a takarítással.
sunblindX
sunblindX 5 napja
Sajnálom. Csak a burkolat tisztaságára gondoltam. Kicsoda Indián? A kedves, termetes úr a mappával, aki szokta mondani hogy driftelni tilos? Nem motorozok már ott, mert kétszer taknyoltam nagyot a koszon. Kocsival is érdemes sokat késve érkezni, addigra tisztul.
Nyiri
Nyiri 5 napja
@sunblindX Retkes Kakucs!?!? Indián most elsirta magát :(
Sándor Mikus
Sándor Mikus 5 napja
@sunblindX itt a műgyantán is pont olyat tapadt, mint egy közepes slick... 😜
Zoltán Lukács
Anyám is gyorsabban végigment volna a pályán. Tolatva...
Csaba Temesvari
Ha 9:06 nál számolják az érintést akkor az oktatónak is adjanak szépen hozzá a büntit!
Csukas Zoltan
Csukas Zoltan 17 órája
@Daniel Horvath Szia, úgy látom te is, más is észrevette a körrekordnál az érintést, ha más is olvassa, akkor le kellene venni az elsô helyrôl.
Daniel Horvath
Így van ugyan ez az érintés meg van a körrekordnál is :/
Ernő Kiss
Ernő Kiss 6 napja
Fú én visszavárnám Michelisz Norbit száraz pályán, valami jobbféle versenyautóval h mit tudna úgy kihozni belőle :D
GaborBartal
GaborBartal 6 napja
"Hát nem tudom mennyire sikerül itt megmelegíteni" erre végigmegy öttel a két gyak körön, még véletlenül se melegedjen semmit
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 6 napja
Ezeket a programozókat - lásd tesla bénázás is - minek erőltetitek ??? :D Persze, a Need for Speed-ben lehet h penge, csak az élet kicsit más !
Apadwee
Apadwee 5 napja
A kopasz mennyit is ment? Ráadádul nem először volt a pályán...
9pusl486
9pusl486 5 napja
nanana, Mr"TrekMód" az tesztelő... sok szart a nyakukba lehet varrni a kódereknek, de azért azt a gyászt már senki nem vállalja... :D
L Ordasi
L Ordasi 6 napja
Jobb mint egy GTI?🙉 Azért ez elég véleményes. Pont a váltó és difi miatt!
Spéci Béci
Spéci Béci 2 napja
Egyértelműen jobb.
Laci BH.
Laci BH. 6 napja
Nagyon jó hangja van. Meglepett
Zoltan V.
Zoltan V. 3 napja
@Balazs Nemeth Szerintem ne erőltesd a logikát, mert nagyon nem megy neked. A feltételezés a kudarc szülőanyja.
Balazs Nemeth
Balazs Nemeth 4 napja
@Zoltan V. Ha hallottad volna a gyárit élőben nem írtál volna ilyen hülyeséget. Ez a kocsi egyik selling pointja és a gyári közelében sincs a fillérb*szó sufni tuningolt csodákhoz képest. Ha te azt írod, hogy arra hasonlít az az feltételezi, hogy azt hiszed, hogy le lett cserélve a gyári. Szóval írni nem írtad, de az állításodból következik ;)
Zoltan V.
Zoltan V. 4 napja
@Balazs Nemeth Hol írtam, hogy nem az?! Idézd már be! Szövegértés elégtelen. Leülhetsz!
Balazs Nemeth
Balazs Nemeth 5 napja
@Zoltan V. Ne zavarjon, hogy ez gyári.
Zoltan V.
Zoltan V. 5 napja
Hülyegyerekek tuningolják ilyen hangúra az autójukat a lakótelepen.
Richárd Csorba
Jobb mint egy golf gti az egy kicsit túlzás mint gti tulaj kiállok érte úgy hogy probáltam ezt a kocsit se minőségben se másban nem jobb úgy hogy a nürbungringern a gti elsőkerekesek között is a 3-dik helyen van !! Szóval a cim az egy nagyon szar volt !!
Spéci Béci
Spéci Béci 2 napja
Teljesen egyértelmű, hogy megjelenése idején jobb volt a Hyundai i30N mint az akkori Golf GTI. Még a német tesztelők i elismerték, az pedig nagy szó.
Zoltán Lukátsovics
@Szabó Bence Az én 5-10 éves német autóimmal semmit gond nincs, pedig van bennük km.
Szabó Bence
Szabó Bence 4 napja
@Zoltán Lukátsovics Igaz sajnos. :(
Zoltán Lukátsovics
@Szabó Bence Mert vettél egy új vagy akár 5 éves német autót és annyi baj van vele igaz?
Szabó Bence
Szabó Bence 5 napja
@Richárd Csorba A német "minőség" már rég elmúlt. :)
Zsolt Beke
Zsolt Beke 6 napja
Amikor van pénzed autóra,de közöd sincs a vezetéshez.....
Zsolt Nemes
Zsolt Nemes 3 napja
@Endre Olasz Tegnap voltunk. Nem randalíroztunk...
zoli771018
zoli771018 4 napja
@Zsolt Nemes Informatikus...
Endre Olasz
Endre Olasz 4 napja
@Zsolt Nemes en elmennek szivesen... Mikor randaliroztok ott?
Zsolt Nemes
Zsolt Nemes 4 napja
@zoli771018 Tűkön ülök áruld el kérlek nagyon érdekel!
zoli771018
zoli771018 4 napja
@Zsolt Nemes Gondolom emlékszel még a Focus RS-t terelgető Balázsra. Érdekel, hogy mi a szakmája? :)
Szabolcs Komáromi
Egyertelmuen az instruktor hibaja!
Dani Havasi
Dani Havasi 6 napja
a címet javítsátok, plusz a toyota és a kopasz sem volt benne 😯
ast5515
ast5515 6 napja
Címet elírtátok.
Következő
Melyik a gyorsabb? :-)
53:28
Megtekintés 73 E
Tóth Andi - Vétkeztem
3:07
Megtekintés 324 E